El  president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat Portugal per mantenir una reunió amb representants polítics a l’Assemblea portuguesa i per oferir una conferència en una universitat de Lisboa. El viatge de Torra s’ha traduït en un suport creixent als presos polítics al país i, com a conseqüència, en un neguit a l’ambaixada espanyola a Portugal.

El director de comunicació de l’ambaixada espanyola, Agustín Galán, ha escrit un article pel diari portuguès Público​ on carrega contra un periodista, José Pacheco, que, després de la visita del president català, va compartir una notícia indicant que “avui en dia un procés per sedició només seria possible en dos països europeus: Rússia i Espanya“.

La resposta de Galán és contundent i es titula: “Les notícies falses aquí al costat”. Aquesta és la resposta del responsable de l’ambaixada que, en un extens article, es dedica a desmentir el que ell considera “les fake news” de Pacheco.

 

El ‘crim de sedició’

 

Primerament, Galán assegura que “en la legislació penal de la majoria de països hi ha el denominat ‘crim de sedició'” i que el propi codi penal portugués inclou un delicte “comparable” al de sedició. D’altra banda, el responsable de l’ambaixada li retreu a Pacheco que asseguri que els polítics catalans compten amb el suport dels catalans: “Fals. Només tenen el suport d’un percentatge inferior a la meitat”.

Agustín Galán segueix enumerant les fake news del periodista i li recorda que “només hi ha presos politics en una dictadura, no en un Estat de Dret”. Galán afegeix que parlar de presos polítics “és una falsedat i un insult”.

Finalment, el diplomàtic assegura que “els partits espanyols que s’oposen a la independència (Ciudadanos, PP y PSOE) són partits democràtics”. Això és el que respon a Pacheco, que qualifica aquests partits d'”espanyolisme franquista”.

L’ambaixada espanyola a Portugal no ha paït la visita de Quim Torra al país i està carregant contra aquells que defensen el procés sobiranista i critiquen el judici al procés.

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2019)