El  president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat Portugal per mantenir una reuniĂł amb representants polĂ­tics a l’Assemblea portuguesa i per oferir una conferència en una universitat de Lisboa. El viatge de Torra s’ha traduĂŻt en un suport creixent als presos polĂ­tics al paĂ­s i, com a conseqßència, en un neguit a l’ambaixada espanyola a Portugal.

El director de comunicaciĂł de l’ambaixada espanyola, AgustĂ­n GalĂĄn, ha escrit un article pel diari portuguès PĂşblico​ on carrega contra un periodista, JosĂŠ Pacheco, que, desprĂŠs de la visita del president catalĂ , va compartir una notĂ­cia indicant que “avui en dia un procĂŠs per sediciĂł nomĂŠs seria possible en dos paĂŻsos europeus: RĂşssia i Espanya“.

La resposta de GalĂĄn Ês contundent i es titula: “Les notĂ­cies falses aquĂ­ al costat”. Aquesta ĂŠs la resposta del responsable de l’ambaixada que, en un extens article, es dedica a desmentir el que ell considera “les fake news” de Pacheco.

 

El ‘crim de sediciĂł’

 

Primerament, GalĂĄn assegura que “en la legislaciĂł penal de la majoria de paĂŻsos hi ha el denominat ‘crim de sediciĂł'” i que el propi codi penal portuguĂŠs inclou un delicte “comparable” al de sediciĂł. D’altra banda, el responsable de l’ambaixada li retreu a Pacheco que asseguri que els polĂ­tics catalans compten amb el suport dels catalans: “Fals. NomĂŠs tenen el suport d’un percentatge inferior a la meitat”.

AgustĂ­n GalĂĄn segueix enumerant les fake news del periodista i li recorda que “nomĂŠs hi ha presos politics en una dictadura, no en un Estat de Dret”. GalĂĄn afegeix que parlar de presos polĂ­tics “ĂŠs una falsedat i un insult”.

Finalment, el diplomĂ tic assegura que “els partits espanyols que s’oposen a la independència (Ciudadanos, PP y PSOE) sĂłn partits democrĂ tics”. Això ĂŠs el que respon a Pacheco, que qualifica aquests partits d'”espanyolisme franquista”.

L’ambaixada espanyola a Portugal no ha paĂŻt la visita de Quim Torra al paĂ­s i estĂ  carregant contra aquells que defensen el procĂŠs sobiranista i critiquen el judici al procĂŠs.

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2019)