El¬† president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat Portugal per mantenir una reuni√≥ amb¬†representants pol√≠tics a l‚ÄôAssemblea portuguesa i per oferir una confer√®ncia en una universitat de Lisboa. El viatge de Torra s’ha tradu√Įt en¬†un suport creixent als presos pol√≠tics al pa√≠s i, com a conseq√ľ√®ncia, en un neguit a l’ambaixada espanyola a Portugal.

El¬†director de comunicaci√≥ de l’ambaixada espanyola, Agust√≠n Gal√°n, ha escrit un article pel diari portugu√®s¬†P√ļblico‚Äč on carrega contra un periodista, Jos√© Pacheco,¬†que, despr√©s de la visita del president catal√†, va compartir una not√≠cia indicant que “avui en dia un proc√©s per sedici√≥ nom√©s seria possible en dos pa√Įsos europeus: R√ļssia i Espanya“.

La resposta de Gal√°n¬†√©s contundent i es titula: “Les not√≠cies falses aqu√≠ al costat”. Aquesta √©s la resposta del responsable de l’ambaixada que, en un extens article, es dedica a desmentir el que ell considera “les fake news” de Pacheco.

 

El ‘crim de sedici√≥’

 

Primerament, Gal√°n assegura que “en la legislaci√≥ penal de la majoria de pa√Įsos hi ha el denominat ‘crim de sedici√≥'” i que el propi codi penal portugu√©s inclou un delicte “comparable” al de sedici√≥. D’altra banda, el responsable de l’ambaixada li retreu a Pacheco que asseguri que els pol√≠tics catalans compten amb el suport dels catalans: “Fals. Nom√©s tenen el suport d’un percentatge inferior a la meitat”.

Agust√≠n Gal√°n segueix enumerant les fake news del periodista i li recorda que “nom√©s hi ha presos politics en una dictadura, no en un Estat de Dret”. Gal√°n afegeix que parlar de presos pol√≠tics “√©s una falsedat i un insult”.

Finalment, el diplom√†tic assegura que “els partits espanyols que s’oposen a la independ√®ncia (Ciudadanos, PP y PSOE) s√≥n partits democr√†tics”. Aix√≤ √©s el que respon a Pacheco, que qualifica aquests partits d'”espanyolisme franquista”.

L’ambaixada espanyola a Portugal no ha pa√Įt la visita de Quim Torra al pa√≠s i est√† carregant contra aquells que defensen el proc√©s sobiranista i critiquen el judici al proc√©s.

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2019)