ESPANYA ESCLATA: DURA QUEIXA DEL TRIBUNAL SUPREM AL SENAT FRANC√ąS

La crisi diplomàtica entre França i Espanya, després del document de 41 senadors francesos a favor del procés català i dels presos polítics, no para de créixer. El president del Tribunal Suprem espanyol i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha expressat una queixa formal al president del Senat francès, Gérard Larcher, i ha negat que existeixi una persecució dels polítics independentistes.

Lesmes qualifica literalment d'”inadmissible” que es digui que a Espanya es reprimeixen representants pol√≠tics per les seves opinions. “Es manifestament contrari a la veritat i resulta totalment inadmissible assenyalar l’exist√®ncia a Espanya, i m√©s concretament al Tribunal Suprem, d’una situaci√≥ de repressi√≥ de representants pol√≠tics per ra√≥ de les seves opinions”, afegeix.

El president del Suprem afirma que a Espanya “existeixen partits obertament independentistes que concorren als diferents processos electorals des de fa m√©s de 40 anys amb absoluta llibertat i normalitat, sense que mai s’hagi obert un proc√©s penal contra els seus dirigents, militants o votants per ra√≥ de les seves idees i opinions pol√≠tiques, la legitimitat de les quals est√† emparada per la mateixa Constituci√≥ espanyola”.

“Malestar profund al Suprem “

Lesmes assegura al president del Senat franc√®s, que nom√©s s’estan jutjant “actuacions atribu√Įdes als acusats i realitzades en l’exercici de les seves responsabilitats p√ļbliques, actes que podrien ser constitutius de delicte, sense que en cap cas s’estiguin jutjant idees o opinions”.

En un to que evidencia malestar, el president del Suprem indica que li √©s “especialment dolor√≥s recordar que a Espanya es respecten escrupolosament els postulats de l’Estat de Dret”. Afegeix que la declaraci√≥ dels 41 senadors ha causat un “malestar profund” al Suprem. Al seu entendre, representa “una desqualificaci√≥ de la nostra actuaci√≥ com a jutges i de la mateixa democr√†cia espanyola en el seu conjunt, quan aquesta desqualificaci√≥ es basa en uns fets que no es corresponen amb la realitat i que s√≥n fruit de la propaganda i de la desinformaci√≥ interessada”.

Lesmes indica tamb√© la coincid√®ncia que han tingut Espanya i Fran√ßa “en les √ļltimes d√®cades”, en la construcci√≥ europea i “en la confian√ßa m√ļtua”.

Aquest és el document que han subscrit els 41 senadors francesos i que ha obert la polèmica.

“El nostre pa√≠s √©s a prop d‚ÄôEspanya i de la seva gran regi√≥, Catalunya, amb la qual compartim una llarga hist√≤ria.

Com a europeus i com a francesos, estem preocupats pels greus esdeveniments que s’han produ√Įt a Catalunya. En el moment en qu√® t√© lloc el judici davant el Tribunal Suprem espanyol contra antics membres de la Generalitat de Catalunya, l’expresident del Parlament de Catalunya i l√≠ders de les associacions catalanes, nosaltres, membres del Senat de la Rep√ļblica:

– demanem respecte als drets i llibertats fonamentals a Catalunya, sense, per descomptat, interferir en els problemes pol√≠tics d’un pa√≠s ve√≠ i sense prendre partit en la q√ľesti√≥ de la independ√®ncia de Catalunya;
– denunciem la repressi√≥ soferta pels representants pol√≠tics de la Generalitat de Catalunya leg√≠timament elegits, empresonats o for√ßats a exiliar-se per les seves opinions en l’exercici dels mandats que els electors els van encomanar;
Рconstatem que aquesta situació és un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques;
Рlamentem que la gravetat d’aquesta situació estigui subestimada al nostre país;
– demanem que Fran√ßa i els pa√Įsos de la Uni√≥ Europea intervinguin per restablir unes condicions de di√†leg que permetin trobar solucions pol√≠tiques a un problema pol√≠tic.”
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2019)

398 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: