ESPANYA ESCLATA: DURA QUEIXA DEL TRIBUNAL SUPREM AL SENAT FRANCÈS

La crisi diplomàtica entre França i Espanya, desprÊs del document de 41 senadors francesos a favor del procÊs català i dels presos polítics, no para de crÊixer. El president del Tribunal Suprem espanyol i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha expressat una queixa formal al president del Senat francès, GÊrard Larcher, i ha negat que existeixi una persecució dels polítics independentistes.

Lesmes qualifica literalment d'”inadmissible” que es digui que a Espanya es reprimeixen representants polĂ­tics per les seves opinions. “Es manifestament contrari a la veritat i resulta totalment inadmissible assenyalar l’existència a Espanya, i mĂŠs concretament al Tribunal Suprem, d’una situaciĂł de repressiĂł de representants polĂ­tics per raĂł de les seves opinions”, afegeix.

El president del Suprem afirma que a Espanya “existeixen partits obertament independentistes que concorren als diferents processos electorals des de fa mĂŠs de 40 anys amb absoluta llibertat i normalitat, sense que mai s’hagi obert un procĂŠs penal contra els seus dirigents, militants o votants per raĂł de les seves idees i opinions polĂ­tiques, la legitimitat de les quals estĂ  emparada per la mateixa ConstituciĂł espanyola”.

“Malestar profund al Suprem “

Lesmes assegura al president del Senat francès, que nomĂŠs s’estan jutjant “actuacions atribuĂŻdes als acusats i realitzades en l’exercici de les seves responsabilitats pĂşbliques, actes que podrien ser constitutius de delicte, sense que en cap cas s’estiguin jutjant idees o opinions”.

En un to que evidencia malestar, el president del Suprem indica que li ĂŠs “especialment dolorĂłs recordar que a Espanya es respecten escrupolosament els postulats de l’Estat de Dret”. Afegeix que la declaraciĂł dels 41 senadors ha causat un “malestar profund” al Suprem. Al seu entendre, representa “una desqualificaciĂł de la nostra actuaciĂł com a jutges i de la mateixa democrĂ cia espanyola en el seu conjunt, quan aquesta desqualificaciĂł es basa en uns fets que no es corresponen amb la realitat i que sĂłn fruit de la propaganda i de la desinformaciĂł interessada”.

Lesmes indica tambĂŠ la coincidència que han tingut Espanya i França “en les Ăşltimes dècades”, en la construcciĂł europea i “en la confiança mĂştua”.

Aquest Ês el document que han subscrit els 41 senadors francesos i que ha obert la polèmica.

“El nostre paĂ­s ĂŠs a prop d’Espanya i de la seva gran regiĂł, Catalunya, amb la qual compartim una llarga història.

Com a europeus i com a francesos, estem preocupats pels greus esdeveniments que s’han produĂŻt a Catalunya. En el moment en què tĂŠ lloc el judici davant el Tribunal Suprem espanyol contra antics membres de la Generalitat de Catalunya, l’expresident del Parlament de Catalunya i lĂ­ders de les associacions catalanes, nosaltres, membres del Senat de la RepĂşblica:

– demanem respecte als drets i llibertats fonamentals a Catalunya, sense, per descomptat, interferir en els problemes polĂ­tics d’un paĂ­s veĂ­ i sense prendre partit en la qĂźestiĂł de la independència de Catalunya;
– denunciem la repressiĂł soferta pels representants polĂ­tics de la Generalitat de Catalunya legĂ­timament elegits, empresonats o forçats a exiliar-se per les seves opinions en l’exercici dels mandats que els electors els van encomanar;
– constatem que aquesta situaciĂł ĂŠs un veritable atac contra els drets i les llibertats democrĂ tiques;
– lamentem que la gravetat d’aquesta situaciĂł estigui subestimada al nostre paĂ­s;
– demanem que França i els paĂŻsos de la UniĂł Europea intervinguin per restablir unes condicions de diĂ leg que permetin trobar solucions polĂ­tiques a un problema polĂ­tic.”
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2019)

275 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: