ESPANYA EXIGEIX LA RETIRADA DE SÍMBOLS NACIONALS PER REUNIR-SE AMB KOSOVO

Pedro Sánchez ha estat el primer president de la història del govern espanyol que comparteix una reunió amb un dirigent de Kosovo, però ha sigut amb condicions: que els símbols nacionals no es veiessin perquè Espanya no reconeix aquest país com a Estat independent. El líder de l’executiu ha participat en una cimera entre la Unió Europea (UE) i els Balcans celebrada a Eslovènia. L’objectiu d’aquesta trobada és reforçar el compromís entre els 27 països membres de la UE i els sis que formen part del territori balcànic.

Espanya i quatre estats més de la Unió Europea no reconeixen Kosovo com a estat independent. És el cas de Grècia, Romania, Xipre i Eslovàquia. Els representants de tots cinc governs han rebut la garantia que no hi hauria banderes, ni cap altre símbol nacional ni es faria al·lusió als càrrecs, informa Europa Press.

El president del govern espanyol ha assegurat després d’arribar a Eslovènia que “Espanya ha de participar en tots els fòrums“. Un dels temes que s’han tractat a la cimera és l’statu quo de l’ampliació dels membres de la Unió Europea per fer lloc als països balcànics. Pedro Sánchez considera que “és important que Espanya no s’abstingui en temes com la integració europea”.

La darrera vegada que un president espanyol i un dirigent de Kosovo havien de coincidir va ser l’any 2018. En aquella ocasió, també es tractava d’una cimera entre la Unió Europea i els Balcans. Llavors, qui era màxim mandatari del govern espanyol, Mariano Rajoy, va abandonar la reunió per evitar la trobada amb el líder kosovar. Aquesta mateixa reunió es va dur a terme de forma telemàtica l’any passat a causa de la crisi sanitària i tampoc es van exhibir cap tipus de bandera, símbol nacional o càrrec que identifiqués un polític amb un país concret.
Informa:ELMON.CAT (6-X-2021)

128 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: