ESPANYA FARÀ UNA JURA DE BANDERA A ALEMANYA, ON UN TRIBUNAL VA EXCULPAR PUIGDEMONT

El Ministeri d’Exteriors espanyol ha convocat una jura de bandera el 23 de juny al land alemany d’Schleswig-Holstein, el tribunal del qual va deixar el president a l’exili, Carles Puigdemont, en llibertat a Alemanya.

Aquest tribunal alemany va decidir extradir a Espanya Puigdemont per tan sols un presumpte delicte de malversació de fons públics, però no pas per un presumpte delicte de rebel·lió ni de sedició, com demanava el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Ara, al port de Kiel, capital d’Schleswig-Holstein, el govern espanyol hi celebrarà un acte institucional. L’acte solemne de jura de bandera serà tocades les 12 del migdia al vaixell escola de l’Armada Espanyola “Juan Sebastián Elcano”. L’acte central anirà precedit d’una missa de 30 minuts d’assistència voluntària. En la jura de bandera hi podrà participar tot ciutadà espanyol que ho hagi sol·licitat a través d’instància amb antelació i hagi estat degudament acceptat. Tal com informa la convocatòria, a qui hagi jurat la bandera se’l recompensarà amb una copa de vi espanyol. El text també especifica que aquells que jurin bandera i els seus acompanyants vesteixin d’acord a la “solemnitat de l’acte”.

La jura de bandera coincideix amb l’inici de la Kieler Woche, una setmana de festa local a la demarcació d’Hamburg.

Del 19 a 24 de juny també es podrà visitar el vaixell coincidint amb el 500 aniversari de la primera volta al món que va realitzar Juan Sebastian Elcano entre el 1519 y 1522.

La convocatòria convida els espanyols residents a Kiel i en general a la demarcació consular del Consolat General d’Espanya a Hamburg a visitar el vaixell per dos motius: “visitar-ne les instal·lacions i jurar després la bandera”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-6-2019)

468 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: