ESPANYA NO CANVIARÀ MAI: EL TC AVALA PER UNANIMITAT LA CONDEMNA D’ARTUR MAS PEL 9-N

El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha rebutjat per unanimitat el recurs del president Artur Mas, condemnat a un any i un mes d’inhabilitació i a 36.000 euros de multa per desobediència greu al TC en la consulta del 9N del 2014.

Fonts jurídiques han avançat a Efe la resolució, el contingut de la qual es coneixerà en dies vinents. La sentència esgota el recorregut judicial de Mas a l’estat espanyol. El president ja ha confirmat que recorrerà la resolució al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Els magistrats validen així la sentència del Tribunal Suprem espanyol, que va rebutjar els arguments de la defensa, que va invocar els drets constitucionals a la participació i la llibertat i expressió ideològica a la recerca de la seva absolució.

Mas va sostenir que la condemna va violar fins a cinc preceptes constitucionals i que el TSJC es va equivocar en la valoració d’algunes proves, no va practicar una sèrie de mesures sol·licitades dins del termini i en la forma escaient i va incórrer en una sèrie de contradiccions, arguments rebutjats pel Suprem i ara també pel Tribunal Constitucional. .

Artur Mas va ser condemnat pel TSJC a dos anys d’inhabilitació, la pena màxima per desobediència, en considerar que va desobeir al Constitucional. No obstant això, el Suprem va rebaixar la pena a tretze mesos. L’execució de la sentència de Mas va començar el 23 de gener de 2019, per la qual cosa la inhabilitació va acabar el 23 de febrer de 2020.
Informa:VILAWEB.CAT (6-X-2021)

127 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: