ESPANYA NO TÉ REMEI: 650.000 TESTS DEFECTUOSOS

La polèmica dels tests defectuosos adquirits pel Ministeri de Sanitat, dirigit per Salvador Illa, ha degenerat en un escĂ ndol monumental, perquè el nombre d’unitats que s’han hagut de retirar no para de crĂŠixer. Ara ja sĂłn 650.000 els tests defectuosos que va adquirir el ministeri, tots els que va comprar inicialment, desprĂŠs que el ministre va dir ahir que eren 9.000 i posteriorment aquest matĂ­ la Cadena Ser ha elevat la xifra a 50.000.

El mateix Illa ĂŠs qui ha confirmat aquest migdia que s’hauran de substituir 659.000 tests que havia adquirit, mentre reconeixia que no presenten “el nivell de fiabilitat requerit”. Tot indica que l’escĂ ndol ĂŠs tan gran que el ministeri va decidir ahir anar-ho filtrant per etapes.

En total seria tota una partida completa la que ĂŠs defectuosa. El ministre no ha volgut revelar qui era el seu proveĂŻdor, i s’ha justificat dient que els tests eren xinesos i tenien homologaciĂł europea.

Segons una nota del ministeri, el defecte es va localitzar en 8.000 tests d’aquesta partida que s’havien enviat a la Comunitat de Madrid, i a partir d’aquĂ­ s’ha hagut de desestimar tota la partida de 650.000 unitats. Ha afegit que del total, nomĂŠs havien rebut materialment 85.000 tests. Segons Sanitat, “el fabricant ha assumit la devoluciĂł i els reemplaçarĂ  per un nou model de test”.

Això vol dir que Espanya haurĂ  d’esperar encara per poder rebre i activar les proves rĂ pides de coronavirus, una acciĂł imprescindible per poder dimensionar l’abast real de l’expansiĂł del Covid-19. Els tests sĂłn essencials per evitar les morts per coronavirus, tal com s’ha vist a Alemanya i a Israel, atès que acceleren el tractament.

Davant la situaciĂł creada, una de les decisions que ha pres el govern SĂĄnchez ĂŠs encarregar al Ministeri d’Hisenda el control i la gestiĂł de les compres de material, en coordinaciĂł amb Sanitat. Durant una compareixença al costat d’Illa, MarĂ­a JesĂşs Montero ha confirmat que estĂ  “col¡laborant” amb el ministre de Sanitat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2020)

131 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: