ESPANYA NO VOL NEGOCIAR MAI

“L’estat espanyol no vol negociar mai ”
( JOSÉ ANTICH )

En menys de 48 hores s’han produĂŻt dos moviments que reflecteixen ben clar que el marge per negociar amb el Govern espanyol ĂŠs proper a zero. Però no un referèndum acordat, com el que la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha proposat a Londres de celebrar abans de 2021 i que ja ha rebut el suport de Jeremy Corbyn. Es tracta de quelcom infinitament mĂŠs senzill: que es compleixi l’Estatut. El retallat pel TC i que va ser l’inici de la gran marxa cap a la independència de Catalunya.

Doncs bĂŠ, el vicepresident Pere Aragonès ha anunciat la interposiciĂł d’una demanda judicial contra l’executiu de Pedro SĂĄnchez per incompliment del sistema de finançament autonòmic. A la Generalitat li falten 1.700 milions de la recaptaciĂł de diferents impostos, entre altres, del 50% de l’IVA i de l’IRPF, aixĂ­ com altres tributs especials. Tot això cal emmarcar-lo en l’asfĂ­xia financera que sotmet l’Estat a Catalunya amb un sistema de finançament clarament injust, que s’havia d’haver renovat el 2013 i que ni Mariano Rajoy ni Pedro SĂĄnchez no han volgut abordar. I això que Catalunya xifra el dèficit fiscal anual en uns 16.000 milions anuals mentre que el Ministeri d’Hisenda reconeix d’aquesta quantitat uns 9.900 milions. L’administraciĂł espanyola ha donat tota mena d’excuses a Aragonès pel deute pendent de 1.700 milions però no l’ha cancel¡lat.

El segon moviment del Govern espanyol contra el catalĂ  s’ha produĂŻt recorrent el pla d’AcciĂł Exterior de la Generalitat 2019-2022, al¡legant que supera les seves competències. El pla, que s’articula en quatre eixos —presència, excel¡lència, influència i compromĂ­s—, i va ser aprovat el passat 25 de juny, identifica i defineix els objectius que han de marcar l’acciĂł cap a la UniĂł Europea i les relacions exteriors del Govern en els propers quatre anys. El Govern espanyol tenia dos mesos per deixar-lo en res —que vencien aquest diumenge— i en el Consell de Ministres d’aquest divendres ha iniciat legalment el procediment.

En ple debat en l’independentisme entre la confrontaciĂł amb l’estat espanyol, la desobediència civil i el diĂ leg, l’estratègia del deep state continua sent la mateixa de sempre: asfixiar econòmicament, retallar polĂ­ticament. Un camĂ­ intransitable en el qual no es poden cobrar els deutes i ĂŠs impossible projectar-se al mĂłn.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-8-2019)

202 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: