ESPANYA PROTESTA AL CONSELL DE DRETS HUMANS DE L’ONU PER L’INFORME SOBRE ELS PRESOS

Un representant d’Espanya ha protestat al plenari del consell de Drets Humans de les Nacions Unides per l’informe del grup de treball de detencions arbitr√†ries que demanava l’alliberament dels independentistes en pres√≥ preventiva i ha assegurat que l’√≤rgan est√† “desacreditat”.

“√Čs una campanya de desinformaci√≥ i intoxicaci√≥”, ha dit el secretari de l’ambaixada espanyola, Pablo Nu√Īo Garcia a Ginebra. Nu√Īo ha intervingut al final de la jornada per replicar a la intervenci√≥ de l’UNESCOCAT d’aquest dilluns al migdia en qu√® reclamava a l’Estat complir amb la resoluci√≥ del grup de treball. Segons el representant espanyol, l’informe t√© “un c√ļmul d’errors f√†ctics i judicis parcials” i creu que “genera dubtes” sobre la “imparcialitat” de l’√≤rgan.

Desacrediten l’UNESCOCAT

Nu√Īo ha comen√ßat la seva r√®plica acusant l’UNESCOCAT d’haver fet declaracions sense “rigor” sobre el cas de l’1-O. Tamb√© ha recriminat al centre que hagu√©s perdut “l’estatut UNESCO” per “la realitzaci√≥ d’activitats de propaganda pol√≠tica”.

El centre ha adm√®s a l’ACN que ja no compten amb aquesta distinci√≥, per√≤ asseguren que van ser les autoritats espanyoles i no la UNESCO qui la va retirar. “Tenim una via directa de treball amb la UNESCO”, expliquen.

Foc creuat d’acusacions
El diplom√†tic espanyol no nom√©s ha criticat el contingut de l’informe del grup de treball vinculat a l’ONU, sin√≥ tamb√© “les formes” per realitzar-lo i publicar-lo. Nu√Īo retreu a l’√≤rgan haver “violat el m√®tode de treball” i no “respectar els terminis” d’entrega. “El cas va ser filtrat a la premsa”, ha reblat.

Des d’√ímnium Cultural neguen haver fet la filtraci√≥ i asseguren que no tenien l’informe quan es va publicar als mitjans. Aix√≠, acusen el mateix govern espanyol d’haver-lo filtrat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-6-2019)

292 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: