ESPANYA PROTESTA AL CONSELL DE DRETS HUMANS DE L’ONU PER L’INFORME SOBRE ELS PRESOS

Un representant d’Espanya ha protestat al plenari del consell de Drets Humans de les Nacions Unides per l’informe del grup de treball de detencions arbitrĂ ries que demanava l’alliberament dels independentistes en presĂł preventiva i ha assegurat que l’òrgan estĂ  “desacreditat”.

“És una campanya de desinformaciĂł i intoxicaciĂł”, ha dit el secretari de l’ambaixada espanyola, Pablo NuĂąo Garcia a Ginebra. NuĂąo ha intervingut al final de la jornada per replicar a la intervenciĂł de l’UNESCOCAT d’aquest dilluns al migdia en què reclamava a l’Estat complir amb la resoluciĂł del grup de treball. Segons el representant espanyol, l’informe tĂŠ “un cĂşmul d’errors fĂ ctics i judicis parcials” i creu que “genera dubtes” sobre la “imparcialitat” de l’òrgan.

Desacrediten l’UNESCOCAT

NuĂąo ha començat la seva rèplica acusant l’UNESCOCAT d’haver fet declaracions sense “rigor” sobre el cas de l’1-O. TambĂŠ ha recriminat al centre que haguĂŠs perdut “l’estatut UNESCO” per “la realitzaciĂł d’activitats de propaganda polĂ­tica”.

El centre ha admès a l’ACN que ja no compten amb aquesta distinciĂł, però asseguren que van ser les autoritats espanyoles i no la UNESCO qui la va retirar. “Tenim una via directa de treball amb la UNESCO”, expliquen.

Foc creuat d’acusacions
El diplomĂ tic espanyol no nomĂŠs ha criticat el contingut de l’informe del grup de treball vinculat a l’ONU, sinĂł tambĂŠ “les formes” per realitzar-lo i publicar-lo. NuĂąo retreu a l’òrgan haver “violat el mètode de treball” i no “respectar els terminis” d’entrega. “El cas va ser filtrat a la premsa”, ha reblat.

Des d’Òmnium Cultural neguen haver fet la filtraciĂł i asseguren que no tenien l’informe quan es va publicar als mitjans. AixĂ­, acusen el mateix govern espanyol d’haver-lo filtrat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-6-2019)

269 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: