ESPANYA SE’N VA DEL DEBAT DE L’ONU SOBRE DETENCIONS ARBITRÀRIES

El Grup de Treball de l’ONU contra les Detencions Arbitràries ha presentat aquest divendres el seu informe on analitza casos en què s’han produït vulneracions de drets humans. El grup ha exposat el text al Consell dels Drets Humans.

Espanya ha evitat participar en el debat, i ho ha fet tenint en compte que el passat mes de maig aquest grup de treball va reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El grup demanava una indemnització per als presos i considerava que la seva detenció i empresonament era una vulneració dels drets fonamentals, especialment el de llibertat d’expressió.

A més a més, el grup de treball va demanar fer una visita a Espanya després d’elaborar l’informe d’aquest 2019 on es demanava la llibertat dels presos i encara no ha rebut resposta, tal com indica el llistat de visites a Espanya sobre procediments especials del Consell de Drets Humans.

Al debat d’avui, els estats que havien estat inclosos a l’informe tenien l’oportunitat de prendre la paraula per agrair o criticar l’informe i Espanya no hi ha intervingut. De fet, Espanya ha demanat participar-hi i al darrer moment s’ha retirat.

El silenci d’Espanya arriba després que a finals de juny un representant espanyol a un plenari del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides protestés per l’informe de les detencions arbitràries i assegurés que l’òrgan està “desacreditat”. “És una campanya de desinformació i intoxicació”, va dir aquest representant espanyol.

En acabar el debat sobre les detencions arbitràries d’aquest divendres, el president del grup que va realitzar l’informe ha fet una crida als països que no han seguit les recomanacions del seu text perquè ho facin.
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-9-2019)

299 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: