ESPORT3 ÉS LA TELEVISIÓ MENYS VISTA A CATALUNYA AMB UN 0,3% D’AUDIÈNCIA

Ni un mes després de defensar el manteniment i l’aposta per Esport3, les xifres d’audiència li han dit a Vicent Sanchis, director de TV3, que aquesta no interessa pas a l’espectador. Esport3 s’ha convertit aquest estiu, per demèrits propis, en la televisió menys vista a Catalunya. De les 32 cadenes que emeten en obert al Principat, l’emissora esportiva de la televisió pública ocupa l’últim lloc amb un 0,3% de ‘share’. Ni per arrossegament de les audiències milionàries de l’Eurocopa a Telecinco al juny o les Olimpíades a TVE al juliol i agost, els amants dels esports s’han decantat pel tercer canal català.

Aquesta dada negativa se li suma que TV3 ha perdut el rècord de 46 setmanes com a líder d’audiència a Catalunya en benefici de Telecinco (12,7% per un 14,8% de la privada). D’aquesta manera, es trenquen 3 anys i mig de ratxa sent el número 1, imposant-se també als estius, tot i la presència de torneigs i esdeveniments esportius importants, l’excusa que ha utilitzat l’actual direcció per justificar aquesta pèrdua del lideratge. Un director que s’ha mostrat gens preocupat per aquest canvi i confia en recuperar el primer lloc al setembre.

El passat juliol a Rac1, Vicent Sanchis, justificava l’existència d’Esport3 com una demanda d’un col·lectiu de públic d’edat avançada que exigia tenir un canal esportiu en català, davant d’un Club Super3, pel que no s’aposta i que ha perdut fins i tot ‘La família’ sense que hi hagi cap substitut a la vista. Segons el director de l’ens, el jovent consumeix oci a “través de les pantalles”. L’actual Super3, com hem dit sense ‘família’, ni cap sèrie important a l’altura de ‘Bola de Drac’, ‘Doraemon’, ‘Shin Chan’ o ‘One Piece” té una audiència un punt superior, del 0,4%, dedicant-li menys recursos que un Esport3 que darrere hi té els Departaments d’Esports de TV3 i Catalunya Ràdio.
Informa:RACOCATALA.CAT (13-VIII-2021)

147 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: