ESTAN REDACTANT EL SEGON ” A POR ELLOS ” : ENS VOLDRIEN CONDEMNAR A TOTS

Tot i ser important√≠ssim avaluar la magnitud de les condemnes contra els presos pol√≠tics catalans, crec¬†que, a efectes pol√≠tics, √©s encara m√©s rellevant prestar atenci√≥ a la veritat judicial¬†que certifiqui la sent√®ncia del Tribunal Suprem. Dit d’una altra manera, tothom espera llargues penes de pres√≥ que obrin el debat sobre indults i beneficis penitenciaris, per√≤ ning√ļ no est√† reflexionant sobre el fet que, amb tota probabilitat, els magistrats del Suprem estan escrivint sobre un paper que m√©s de dos milions de ciutadans de Catalunya -que nom√©s volien votar- van mantenir una actitud violenta contra milers de policies i gu√†rdies civils armats fins a les dents.¬†A aquesta mentida, necess√†riament, s’hi ha de sobreposar una segona, que √©s que els futurs condemnats van enganyar els votants, que no eren conscients que aix√≤ implicava desobeir les ordres que venien de Madrid.

La sent√®ncia del Tribunal Suprem capgirar√† el sentit de la viol√®ncia i ho certificar√† com a veritat provada. I aix√≤ √©s un insult directe contra el miler d’agredits per la policia i els¬†centenars de milers de ciutadans que van passar por en comprovar l’agressivitat dels cossos armats de l’Estat contra els col¬∑legis electorals. Les condemnes determinaran molts anys de pres√≥¬†contra un grapat de l√≠ders pol√≠tics i socials, per√≤ la sent√®ncia afectar√† la dignitat de totes i cadascuna de les persones que, de cop, van passar de ciutadans pac√≠fics a ser¬†l’ellos¬†de l’a por ellos.

D’una manera expl√≠cita, ens condemnaran a tots i si no ens empresonen √©s perqu√®, √≤bviament, no poden. O sigui que¬†la unitat es far√† en la sent√®ncia, nom√©s cal que quedi clar.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-8-2019)

432 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: