ESTAN REDACTANT EL SEGON ” A POR ELLOS ” : ENS VOLDRIEN CONDEMNAR A TOTS

Tot i ser importantĂ­ssim avaluar la magnitud de les condemnes contra els presos polĂ­tics catalans, crec que, a efectes polĂ­tics, ĂŠs encara mĂŠs rellevant prestar atenciĂł a la veritat judicial que certifiqui la sentència del Tribunal Suprem. Dit d’una altra manera, tothom espera llargues penes de presĂł que obrin el debat sobre indults i beneficis penitenciaris, però ningĂş no estĂ  reflexionant sobre el fet que, amb tota probabilitat, els magistrats del Suprem estan escrivint sobre un paper que mĂŠs de dos milions de ciutadans de Catalunya -que nomĂŠs volien votar- van mantenir una actitud violenta contra milers de policies i guĂ rdies civils armats fins a les dents. A aquesta mentida, necessĂ riament, s’hi ha de sobreposar una segona, que ĂŠs que els futurs condemnats van enganyar els votants, que no eren conscients que això implicava desobeir les ordres que venien de Madrid.

La sentència del Tribunal Suprem capgirarĂ  el sentit de la violència i ho certificarĂ  com a veritat provada. I això ĂŠs un insult directe contra el miler d’agredits per la policia i els centenars de milers de ciutadans que van passar por en comprovar l’agressivitat dels cossos armats de l’Estat contra els col¡legis electorals. Les condemnes determinaran molts anys de presó contra un grapat de lĂ­ders polĂ­tics i socials, però la sentència afectarĂ  la dignitat de totes i cadascuna de les persones que, de cop, van passar de ciutadans pacĂ­fics a ser l’ellos de l’a por ellos.

D’una manera explĂ­cita, ens condemnaran a tots i si no ens empresonen ĂŠs perquè, òbviament, no poden. O sigui que la unitat es farĂ  en la sentència, nomĂŠs cal que quedi clar.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-8-2019)

360 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: