ESTAT I GENERALITAT ACORDEN AMPLIAR LA PLANTILLA DE MOSSOS FINS ALS 22.006

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aconsegueix més mossos, més mitjans i més interconnexió entre policies de l’Estat espanyol. Avui, a la Junta de Seguretat de Catalunya s’ha tancat l’acord que portarà 22.006 mossos, un 20% més de la plantilla actual. Els pròxims anys s’incorporaran al cos 3.739 agents i es preveu que n’entrin en servei cada any uns 800. Fins ara el sostre acordat el 2006, era de 18.267 agents.

“Hi ha dos factors que han fet ampliar aquesta xifra i que han fet possible aquest acord: les qüestions poblacionals, però hi ha un element que és molt qualitatiu que és el número de mossos i mosses per habitant que s’ha incrementat passat del 2’355, a un 2’628, passant a un 11% més d’agents per habitant”, ha explicat Elena a la sortida de la reunió. Avui ha quedat confirmat, però el mateix conseller ja avançava la negociació aquesta mateixa setmana en una entrevista a El Nacional.

L’acord és d’aplicació immediata i representa “la notícia més rellevant en seguretat pública dels darrers 15 anys” segons ha dit el conseller que ha comparegut just després de la reunió amb el ministre d’Interior, Fernando Grande Marlaska. Es tracta la primera reunió de la Junta de Seguretat d’ençà que hi ha el nou Govern i tot i que el ministre i el conseller han sortit per separat a la roda de premsa posterior, Elena ha exposat la bona entesa entre administracions en forma d’acord.

A banda de l’increment de la plantilla, a partir d’ara els Mossos d’Esquadra resolen un deute històric, la seva presència en totes les bases de dades policials tant de la Unió Europea com internacionals, i l’entrada a la base internacional SIENA d’intercanvi d’informació entre aeroports. Un compromís en la transmissió de la informació que ha de facilitar les investigacions a tots nivell i les tasques de prevenció. A més, els Mossos participaran en la redacció dels Plans Estratègics de l’Estat com els de terrorisme i ciberseguretat.

Un acord satisfactori i “positiu”, segons ha qualificat el Conseller, que segons Elena permet la transformació dels Mossos d’Esquadra fent-los “més propers, amb més presència als barris, fent de la proximitat el que ha estat sempre l’ADN” de la policia catalana. “Una policia més social”, segons ha destacat el conseller d’Interior. L’objectiu de Joan Ignasi Elena és treballar en l’horitzó 2030 per tenir una policia “més pròxima, més social, més eficaç i més connectada”.
Marlaska, en sintonia

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha comparegut després d’Elena però en la mateixa sintonia. “És un dia que ens podem donar per satisfets i veure la importància de la coordinació entre les Administracions, sempre pensar en els ciutadans, que és el que cal fer”, ha dit el ministre.

Tot i no fer una compareixença conjunta després de la reunió, tant Elena com Marlaska han volgut fer evident la bona sintonia entre administracions. “Hem sapigut mantenir el clima de cordinalitat i cooperació institucional”, ha dit el ministre en la seva compareixença.

De fet han tancat un acord històric i han resolt alguns deutes que s’arrossegaven feia anys i que havien esdevingut un autèntic cavall de batalla, com ara l’intercanvi d’informació. En aquest sentit el ministre ha dit que “la coordinació entre la policia nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos és fonamental. Els tres comparteixen una mateixa missió”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-XI-2021)

101 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: