ESTEM PREPARATS? GUIA DE TOTS EL PLANS PER RESPONDRE A LA SENT√ąNCIA

Partits i entitats independentistes es preparen per a reaccionar a la sentència del judici al procés, que preveuen condemnatòria i contra la qual hi haurà protestes immediates, mobilitzacions sostingudes en el temps i accions de desobediència civil.

Aquesta és la previsió, per ara, de resposta civil i política:

1. Tsunami Democràtic

Qui vertebra principalment la resposta ciutadana a la sent√®ncia √©s la plataforma Tsunami Democr√†tic, que a trav√©s de les xarxes socials est√† preparant una s√®rie d‚Äôaccions per tal d‚Äôafectar la mobilitat del pa√≠s. La intenci√≥ √©s que aquest bloqueig s’estengui en el temps. “Pot durar mesos o anys”, van anunciar divendres passat.

Aquesta iniciativa de resposta a la sent√®ncia va sorgir a principis de setembre a trav√©s de les xarxes‚Äč anunciant-se com una entitat de la societat civil, per√≤ a la que tots els partits independentistes hi van donar suport de manera instant√†nia. Des de JxCat i ERC fins a la CUP, aix√≠ com les entitats sobiranistes i els CDR. Els impulsors han volgut restar en l’anonimat per evitar detencions i acusacions d’iniciaci√≥ a la ciutadania, com ha passat amb Jordi S√†nchez i Jordi Cuixart.

Les √ļltimes setmanes, el Tsunami democr√†tic ha ocupat sucursals banc√†ries i seus d’empreses de l’Ibex-35 i, a partir de dem√† dillus, la plataforma ha animat als seus subscriptors a preparar-es per a sortir de casa o de la feina amb “una r√†dio, cal√ßat c√≤mode i menjar i aigua per a passar dies” fora. Tamb√© ha cridat als estudiants a “buidar les aules” de les universitats i a sumar-se a les columnes de manifestants que surtin de cada campus.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
· 23h
Replying to @tsunami_dem
La noviol√®ncia comporta que tu no far√†s servir la viol√®ncia. Aix√≤ no vol dir que l’adversari la utilitzi per generar por i desmobilitzar-nos.

El Tsunami Democràtic ja acumula gairebé 130.000 subscriptors al seu canal de Telegram, a través del qual farà la crida de la mobilització, insistint que sigui pacífica.

2. ANC

L’Assemblea Nacional Catalana ha estat l’organitzadora de les grans manifestacions independentistes des de 2012 i exercir√† un paper central en les mobilitzacions postsentencia, que es dividiran en diverses fases:

Mobilitzaci√≥ “immediata” quan es conegui la sent√®ncia. L’ANC vol una resposta “espont√†nia” de la gent, a la qual empla√ßa a baixar al carrer a “fer soroll” en senyal de protesta o a parar el cotxe i fer sonar el cl√†xon. A m√©s, proposa una enganxada massiva de cartells als carrers per a reivindicar la independ√®ncia.

Marxes per la llibertat. Conjuntament amb √ímnium, volen ser “una resposta de pa√≠s” que impliqui tots els territoris, tota la ciutadania, i que interpel¬∑la familiars, amistats i ve√Įns. Es faran 6 marxes que sortiran de Girona, Vic, Berga, T√†rrega i Tarragona i Castelldefels, i que durant tres dies aniran fent cam√≠ fins a Barcelona, on confluiran. Per aix√≤, poden col¬∑lapsar la xarxa vi√†ria catalana durant tres dies.
Per a completar els recorreguts, es plantegen etapes d’uns 20 quil√≤metres, fins a arribar a Barcelona el divendres, justament el dia en qu√® hi ha convocada una vaga general. Cada etapa s‚Äôinicia i acaba en nuclis urbans, que s√≥n punts de replegament i avituallament, on es pot dinar, sopar i fins i tot dormir. L’ANC ha habilitat un formulari d’inscripci√≥ per si es vol reservar esmorzar, dinars, sopar o allotjar-se a algun punt.

Implicaci√≥ de les assemblees territorials. Des de les assemblees territorials ja s’ha anunciat que posaran a disposici√≥ busos llan√ßadora d’anada i tornada des de diversos pobles i ciutats a cada tram.

3. Òmnium Cultural

L’expectaci√≥ en √ímnium Cultural davant la sent√®ncia √©s m√†xima, ja que el seu president, Jordi Cuixart, √©s un dels processaments que espera veredicte, despr√©s de gaireb√© dos anys de pres√≥ preventiva.

L’entitat, a difer√®ncia de la ANC, ha conreat les seves relacions m√©s enll√† dels actors independentistes, a la recerca de suports m√©s transversals en defensa dels “drets civils i pol√≠tics”, i alguns dels seus actes han congregat als comuns i els sindicats.

Aquest diumenge √ímnium ha convocat una concentraci√≥ davant la seva seu quan es faci p√ļblica la sent√®ncia.

Ara com ara, Òmnium ha convocat mobilitzacions conjuntament amb la ANC, com les concentracions del dia que es publiqui la sentència o les Marxes per la Llibertat.

A les portes de con√®ixer la sent√®ncia del Judici a la Democr√†cia estem preparats per continuar defensant amb la noviol√®ncia les decisions arbitr√†ries i lleis injustes de l’Estat espanyol.

Estigues a punt per sortir al carrer. Ets imprescindible per canviar-ho tot!

4. Els CDR
Amb una estructura igualment oculta en l’anonimat, per√≤ molt m√©s descentralitzada, els CDR segueixen actius tot i l’empresonament de set activistes per preparar presumptament accions terroristes.

De moment, els CDR ja han anunciat la seva adhesi√≥ a les “Marxes per la llibertat”, sota el lema “Comen√ßa la revolta”.

5. P√≠cnic per la Rep√ļblica i Ens Plantem

Tot i que no hi ha una convocat√≤ria oficial, tamb√© altres plataformes com Ens Plantem o P√≠cnic x La Rep√ļblica plantegen accions per aconseguir una gran mobilitzaci√≥ i aturar l’economia. Una de les propostes que tenen sobre la taula √©s la d’una acampada indefinida.

Com a preludi, unes dues-centes persones han ocupat aquest diumenge al mat√≠ el vest√≠bul de l‚Äôestaci√≥ de Sants, convocades pel P√≠cnic per la Rep√ļblica, per protestar contra la sent√®ncia del proc√©s. Els Mossos havien intentat impedir la trobada i un cop ha comen√ßat l’acte han tancat el vest√≠bul per evitar que m√©s manifestants hi accedissin. Aix√≤ no ha evitat una asseguda en qu√® s’han repetit els crits de “Llibertat presos pol√≠tics” i “independ√®ncia”.

PicnicxRep√ļblica
@PicnicxRep
Gent del P√≠cnic! √ąxit total d’aquest assaig, un preludi de tot el que podem arribar a fer!
Moltes gràcies a tots i totes, ara a explicar-ho i a convidar més gent per a la propera!

6. Vaga a instituts i universitats

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga de 72 hores el 16, 17 i 18 d’octubre per la sent√®ncia. Volen celebrar una gran manifestaci√≥ el dijous a les 12 del migdia a Barcelona, Tarragona i Girona, i una nova concentraci√≥ divendres, coincidint tamb√© amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la IAC.

Contra la #SentènciaProcés del #JudiciFarsa: NO PODRAN EMPRESONAR TOT UN POBLE!
Comparteix tota la informaci√≥‚¨áÔłŹhttps://sindicatdestudiants.net/index.php/noticies/movimient-eis
Aix√≠ mateix, insten a aturar les classes en el moment que es conegui la sent√®ncia, sortint a les places de totes les capitals de prov√≠ncia a les 20 hores d’aquell dia. “L’√ļnica manera de v√®ncer √©s a trav√©s de la mobilitzaci√≥ de masses i amb una estrat√®gia combativa”, avisen.

7. El Govern de Quim Torra

Al marge de les manifestacions ciutadanes, l’atenci√≥ pol√≠tica quan es doni a con√®ixer la sent√®ncia estar√† enfocada tamb√© en la resposta institucional que ofereixi el Govern de Quim Torra.

El president de la Generalitat ja ha avan√ßat que la resposta haur√† de solemnitzar-la el Parlament -encara que no ha volgut anticipar la seva concreci√≥- i ha avalat obertament la “desobedi√®ncia civil”.

Quim Torra i Pla
‚úĒ
@QuimTorraiPla
Al despatx, comen√ßant el dia treballant en la planificaci√≥ de la setmana que ve… una setmana que hem de viure en la veritat.

Hi ha hagut un intens debat intern en JxCat i ERC, els dos socis del Govern, sobre si cal contemplar tamb√© la desobedi√®ncia institucional -a risc que l’Estat apliqui de nou l’article 155 de la Constituci√≥-, si cal convocar eleccions en clau “referendaria” o si cal considerar altres opcions.

8. El Parlament

Les forces sobiranistes planegen la convocat√≤ria d’un ple espec√≠fic al Parlament per a acordar una resposta que, segons Torra, ha de passar per “la democr√†cia, els drets humans i el dret a l’autodeterminaci√≥”.

En el debat de pol√≠tica general de finals de setembre, el ple del Parlament va aprovar una resoluci√≥ de la CUP -amb suport de JxCat i ERC- en la qual es reivindicava la “legitimitat de la desobedi√®ncia civil i institucional” per a defensar “drets civils, pol√≠tics i socials”. El Parlament tamb√© va aprovar resolucions en defensa d’una amnistia per als condemnats.

9.CUP Pa√Įsos Catalans
‚úĒ
@cupnacional
ūüí¨ “Davant la sent√®ncia cal una resposta de totes les forces sobiranistes, realista i ambiciosa, amb l‚Äôexercici del dret a l‚Äôautodeterminaci√≥ a l’horitz√≥ i lligat a l‚Äôamnistia per a totes les persones que hagin defensat aquest dret” @carlesral

Des dels ajuntaments catalans, els partits independentistes també promouran iniciatives per a reaccionar a la sentència.


10. Els comuns

Catalunya en Com√ļ Podem busca mantenir un perfil propi, rebutjant el judici del proc√©s, denunciant la retallada de “drets i llibertats” per part de l’Estat i donant suport a l’autodeterminaci√≥, per√≤ alhora distanciant-se de JxCat, ERC, la CUP i la ANC en el seu defensa de la independ√®ncia.

Els comuns tindran la seva pr√≤pia agenda reivindicativa quan es conegui la sent√®ncia i s’uniran a aquelles mobilitzacions que realment considerin transversals, en defensa dels drets civils i pol√≠tics.

11. Els Sindicats
Els sindicats independentistes Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya, de car√†cter minoritari, han convocat una vaga general a Catalunya per al 18 d’octubre, preveient que el Suprem ja haur√† em√®s la seva sent√®ncia.

Per ara, no s’hi han sumat els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, que mantenen una posici√≥ semblant a la dels comuns, de suport als drets civils i pol√≠tics per√≤ tamb√© procurant no barrejar-se amb els lemes independentistes.

12. Internacionalització de la resposta

L’independentisme vol que les protestes contra la sent√®ncia tinguin ress√≤ internacional i moguin a l’opini√≥ p√ļblica dels pa√Įsos europeus i als seus governs a donar un toc d’atenci√≥ a Espanya.

L’ANC prepara una trentena de mobilitzacions a l’exterior per protestar contra la sent√®ncia del proc√©s, un cop sigui donada a con√®ixer.

Les delegacions de l’entitat sobiranista a l’estranger organitzaran manifestacions en punts emblem√†tics de ciutats com Washington, Brussel¬∑les, Londres, Berl√≠n, Lisboa, Ginebra o Ciutat de M√®xic, per intentar elevar les seves protestes en l’√†mbit internacional, ha informat l’ANC en un comunicat. L’ANC ha fet p√ļblics, a la seva web, l’hora i els llocs de concentraci√≥.

El Govern tamb√© far√† campanya de den√ļncia davant executius i institucions internacionals. De fet, Torra i el conseller d’Acci√≥ Exterior, Alfred Bosch, es van reunir aquest dimarts amb els delegats de la Generalitat en l’exterior per a preparar les accions i els missatges a difondre despr√©s de la sent√®ncia.

Dies incerts
Aquests s√≥n els plans que -per ara- s’han fet oficials com a resposta a la sent√®ncia. Es desconeixen encara molts detalls de com ser√† sobretot la resposta ciutadana, que s’aniran desgranant paral¬∑lelament a les decisions pol√≠tiques i policials. Acci√≥ – reacci√≥. Per√≤ hi ha una cosa que s√≠ que els impulsors han deixat clara des d’un principi: ha de ser pac√≠fica i no-violenta.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-10-2019)

317 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: