ESTIRADA D’ORELLES DE LLACH A ROMEVA: ” ERC TAMBÉ VA EXIGIR LA DUI “

Lluís Llach ha renyat l’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva per haver dit que la Declaració Unilateral d’Independència del 2017 va ser només una cosa del president Carles Puigdemont, encara que els consellers del Govern la “secundessin“. En una piulada publicada al seu compte de Twitter, el cantautor, que llavors era diputat al Parlament de Catalunya, ha assegurat que ell “hi era“, i ha assegurat que “ERC també la va exigir“.

Per altra banda, el diputat de Junts per Catalunya Joan Canadell ha carregat durament contra Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest cas, però, ell ha assenyalat que les declaracions de Romeva “demostren que qui realment va voler declarar la independència va ser l’entorn del president Carles Puigdemont“. “Les 155 monedes de plata queda en una anècdota”, ha afegit, en referència a la famosa piulada de Gabriel Rufián quan a Palau hi havia dubtes sobre si declarar o no la independència.

Aquestes reaccions arriben després que l’exconseller Raül Romeva assegurés en una entrevista a al mitjà digital Crític que “la DUI va ser una decisió de Puigdemont”. “La resta la vam secundar“, va afirmar l’actual vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana de Catalunya. En aquesta entrevista va insistir que el líder de Junts per Catalunya i del Consell per la República va “liderar” la DUI i que l’executiu la va “assumir“. De totes maneres, Raül Romeva va afirmar que la Declaració Unilateral d’Independència era “el que tocava fer” en aquell moment.

No va ser tot el que va dir Romeva en aquesta entrevista. També va lamentar quina actitud té Junts per Catalunya al voltant de la taula de diàleg. Va assenyalar que l’escepticisme de JxCat “no va bé a ningú, ni tan sols a ells”. Va manifestar que va ser el mateix president Carles Puigdemont qui va apostar pel diàleg quan va suspendre la Declaració Unilateral d’Independència i “de manera reiterada, quan a l’altra banda no hi havia ningú”. “Si llavors era una opció, avui també ho ha de ser”, va opinar.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-X-2021)

123 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: