ET TS CORREGIX LA JEC I ORDENA QUE ELS POLICIES DESPLAÇATS A CATALUNYA VOTIN

El Tribunal Suprem ha ordenat a la Junta Electoral Central (JEC) aquest divendres que prengui les mesures oportunes perqu√® es permeti votar als policies que estan desplegats a Catalunya amb motiu del dispositiu de seguretat per a les pr√≤ximes eleccions d’aquest diumenge. Sindicats policials havien demanat a la JEC que pos√©s en marxa mesures extraordin√†ries perqu√® els antidisturbis despla√ßats a Catalunya pel dispositiu del 10-N ‚Äďque han substitu√Įt els efectius que hi havia per les protestes contra la sent√®ncia del Proc√©s‚Äď puguin votar.

Asseguren que se’ls va comunicar la seva participaci√≥ al dispositiu quan ja no tenien temps de demanar el vot per correu. La JEC, per√≤, havia rebutjat la petici√≥ aquest dijous al¬∑legant que no hi havia temps de posar en marxa les mesures extraordin√†ries. El sindicat policial majoritari, Jupol, havia amena√ßat amb “impugnar les eleccions” si no se’ls permetia votar i havien rebut el suport de partits pol√≠tics com Ciutadans i Vox.

La sala contenciosa de l’alt tribunal ha estimat acordar la mesura cautelar√≠ssima presentada pel Jupol per raons d’urg√®ncia contra l’acord de la Junta que impedia votar als agents. El Suprem estableix que s’ha d’ampliar el termini d’emissi√≥ de vot per correu per als antidisturbis despla√ßats a Catalunya fins al dia 10 de novembre incl√≤s i el termini per al seu escrutini fins al 13 de novembre. A m√©s, exigeix al ministeri de l’Interior que “adopti les mesures necess√†ries” per fer-ho possible, fins i tot despla√ßant “tots els treballadors de Correus” necessaris.

El Suprem puntualitza que nom√©s podran acollir-se al procediment excepcional els policies nacionals que hagin estat despla√ßats sense advert√®ncia pr√®via, a partir del 31 d’octubre del 2019 incl√≤s.
Informa:ARA.CAT (8-11-2019)

148 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: