EUFÒRIA INDEPENDENTISTA DAVANT EL RIDÍCUL MÉS ESPANTÓS D’ESPANYA A EUROPA

Un cop acabada la resolució del Consell d’Europa, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, han comparegut a la delegació del govern davant la UE a Brussel·les i han qualificat el resultat com l'”avís més rellevant políticament que Europa ha enviat a Espanya fins ara”. Puigneró ha anat més enllà i ha criticat els “miniindults” de Sánchez i ha interpretat que “el Consell d’Europa està dient a Espanya que ha d’aplicar l’amnistia”.

El Consell d’Europa encara no és el Tribunal Europeu dels Drets Humans, però hi està relacionat. És l’organització internacional formada per diputats de 47 països. Vetlla pel compliment dels drets humans i també en fa promoció a través de convencions internacionals com ara el conveni per prevenir i combatre la violència contra les dones i la violència domèstica. A través d’organismes independents i especialitzats, fa seguiment dels seus estats membres. No és una institució de la Unió Europea. El Tribunal Europeu dels Drets Humans és l’òrgan judicial permanent que vetlla pel compliment de Conveni Europeu dels Drets Humans. La seu de totes dues institucions és a la ciutat francesa d’Estrasburg.

Les demandes del Consell d’Europa a Espanya

* Alliberar o indultar els presos. “Considerar indultar o alliberar de la presó els polítics catalans condemnats pel seu paper en l’organització del referèndum inconstitucional d’octubre de 2017 i les manifestacions pacífiques relacionades i considerar la possibilitat d’abandonar els procediments d’extradició contra el els polítics catalans que viuen a l’estranger”
* Retirar les acusacions contra els càrrecs inferiors .”Retirar els processos restants també dels càrrecs inferiors implicats en el referèndum inconstitucional del 2017 i abstenir-se de sancionar els successors dels empresonats per accions simbòliques que simplement expressen la seva solidaritat amb els detinguts”
* No exigir renunciar a les opinions polítiques .”Abstenir-se d’exigir als polítics catalans detinguts que reneguin de les seves profundes opinions polítiques a canvi d’un règim penitenciari més favorable o una possibilitat d’indult; no obstant això, se’ls pot exigir que es comprometin a perseguir els seus objectius polítics sense recórrer a mitjans il·legals”
* Diàleg constructiu. “Iniciar un diàleg obert i constructiu amb totes les forces polítiques de Catalunya, incloses les que s’oposen a la independència, per tal de reforçar la qualitat de la democràcia espanyola, un dels Estats més antics d’Europa, mitjançant l’autoritat de l’Estat de dret, el bon govern i respecte total dels drets humans, sense recórrer al dret penal, però respectant plenament el dret ordre constitucional d’Espanya”

Informa:ARA.CAT (21-6-2021)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: