EURODIPUTATS DEMANEN A BRUSEL·LES UNA INVESTIGACIÓ EXHAUSTIVA DELS ATEMPTATS DE BARCELONA

Eurodiputats de Junts, ERC i Bildu han demanat a Brussel·les una investigació exhaustiva dels atemptats de Barcelona. En una pregunta escrita a la Comissió Europea, els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí (Junts) Diana Riba, Jordi Solé (ERC) i Pernando Barrena (Bildu), presentada després de les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo, han exigit a la Comissió Europea que pressioni l’Estat espanyol perquè investigui si hi va haver alguna mena d’implicació del CNI en els atemptats del 17 d’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona. “És necessari comprovar si el CNI sabia que es produirien els atacs i si va fracassar per aturar-los. Donades les poques opcions perquè s’investiguin a Espanya aquestes circumstàncies, caldran accions europees i internacionals per garantir el dret a la veritat de les famílies de les víctimes“, han defensat en la pregunta.

En paral·lel, els mateixos eurodiputats han fet arribar a tots els membres del Parlament Europeu un correu electrònic exposant la situació i una carta personal a l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, on l’alerten que les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo vinculen clarament el CNI amb el 17-A. Amb tot això, i tal com declaren a la pregunta, esperen que la Comissió Europea “actuï i investigui en el marc del seu paper amb la defensa dels drets humans”. D’altra banda, han reiterat la necessitat d’actuacions per part d’Europa davant la negativa del govern espanyol a investigar al cas.

En una de les primeres declaracions després de l’esclat del testimoni de Villarejo, el pare d’una de les víctimes de l’atemptat va demanar, en una piulada a Twitter, la participació de Carles Puigdemont en el procés per donar a conèixer el cas a la Unió Europea. Dies després d’aquesta petició, els eurodiputats han presentat aquesta pregunta parlamentària on recalquen que no només el govern de l’Estat s’ha negat a indagar sinó que també “la justícia espanyola ha rebutjat la petició de les víctimes per investigar aquestes accions”.
Informa:ELMON.CAT (13-1-2022)

365 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: