EURODIPUTATS VOLEN QUE BRUSEL·LES ACTUÏ CONTRA ESPANYA PER ANAR CONTRA EL TJUE

Diversos eurodiputats han reclamat que el Parlament Europeu actuï contra Espanya per “haver atacat” les sentències del Tribunal de Justícia Europea.

El francès José Bové ha afirmat a través de Twitter que la decisió del Suprem és “un atac seriós a la democràcia”.

José Bové

@josebove
Je suis choqué et inquiet par la décision de la Cour Supreme espagnole de ne pas libérer Oriol @junqueras. C’est une atteinte grave à la démocratie. Le #Europarl_fr doit entamer une procédure contre l’état espagnol comme il l’a fait à juste titre contre la Hongrie.

“El Parlament Europeu ha d’iniciar un expedient contra l’estat espanyol com ha fet, correctament, contra Hongria”, ha afirmat a través d’una piulada.

La gallega Ana Miranda, del BNG, ha reclamat “aplicar l’article 7” dels tractats contra Espanya per una decisió que veu un “despropòsit”.

Hox saberemos a decisión do Tribunal Supremo se o vicepresidente do noso grupo parlamentar europeo Verdes-ALE e eurodeputado @junqueras pode asistir a Pleno de Estrasburgo o luns 13. De non permitirllo, o ridículo e escándalo europeo aumentaría. Abro ⤵️. https://www.eldiario.es/edilive/_9224

Dos salas del Supremo, de lo Penal y lo Contencioso, deliberan hoy sobre la inmunidad de Junqueras
Un total de doce magistrados del Tribunal Supremo pertenecientes a dos Salas diferentes, la de lo Contencioso-Administrativo y la de lo Penal, se …

Ana Miranda
@anamirandapaz
O Supremo do #FranquismoPostFranco impide a Junqueras ir ao Pleno Eurocámara ignorando a sentencia do Tribunal de Xustiza da UE. Infamia! https://m.publico.es/politica/2131438/el-supremo-rechaza-suspender-el-acuerdo-de-la-junta-electoral-que-inhabilito-a-junqueras?utm_campaign=web&utm_medium=social&utm_source=telegram …

El Supremo rechaza suspender el acuerdo de la Junta Electoral que inhabilitó a Junqueras
La Sala de lo Contencioso descarta adoptar esta medida cautelarísima solicitada por la defensa del líder de ERC, porque sobre él pesa una condena firme. A su vez, la Sala de lo Penal del alto…

El socialista eslovè Milan Brglez ha dit que arran de la decisió del Suprem “el cas Junqueras vs. Espanya ha esdevingut inevitablement el cas Parlament Europeu vs. justícia espanyola obscurament aplicant la llei”.

Milan Brglez

@milan_brglez
It seems that after today the question #Junqueras vs. Spain has inevitably become the issue of EP vs. Spanish judiciary / shadowy ruling by law. https://elpais.com/politica/2020/01/09/actualidad/1578558992_366834.html …

El Supremo rechaza suspender la resolución de la Junta Electoral que decía que Junqueras no puede…
El Parlamento Europeo pretendía que el próximo 13 de enero tomara posesión de su acta

elpais.com

En una entrevista amb l’ACN publicada abans de la decisió del Suprem, l’eurodiputada francesa Michele Rivasi assegurava que la decisió del TJUE obliga les autoritats espanyoles a alliberar Junqueras perquè pugui assumir el mandat i preveia que en cas de rebuig, Espanya estaria vulnerant “la llei de jurisdicció europea”.

En aquest sentit, la francesa defensava que els eurodiputats haurien de denunciar aquesta situació davant la CE i reivindicar que “es respecti la jurisdicció europea”.

L’executiu comunitari inicia procediments d’infracció quan considera que un estat membre no compleix amb la legislació europea. Un procés administratiu que pot acabar als tribunals en última instància.

“Si el jutge espanyol es nega a treure’l de la presó, voldrà dir que no hi ha respecte per la jerarquia judicial europea”, avisava Rivasi.

Posicionaments a favor del Suprem
Malgrat les crítiques d’alguns eurodiputats, els membres espanyols com Dolors Montserrat (PP), Jorge Buxadé (Vox) o Luis Garicano (Cs) han celebrat la decisió del Suprem.

Dolors Montserrat

@DolorsMM
Gana la democracia, gana España y gana Europa.

Se hace justicia. Junqueras no será eurodiputado y permanecerá en la cárcel.

Los que dieron un golpe a la democracia no se irán de rositas.https://www.elmundo.es/espana/2020/01/09/5e14d32421efa0ef398b4592.html …

El Supremo tumba las pretensiones de Junqueras: no podrá ir a Estrasburgo y permanecerá preso
Oriol Junqueras no goza en la actualidad de inmunidad porque se encuentra condenado por sentencia firme. Así lo ha subrayado la Sala Segunda del Tribunal Supremo este jueves al ana

“A algú més li sembla que la pressa per la investidura tenia alguna cosa a veure amb la decisió del Suprem d’avui?”, ha piulat Garicano. Cs, PP i Vox havien demanat al Parlament Europeu que no reconegués Junqueras ―ni tampoc a Carles Puigdemont i Toni Comín, que ja tenen les seves credencials de membres―.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-1-2020)

784 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: