EUROPA, DE GENOLLS DAVANT LA IMMIGRACIÓ

“Europa, de genolls davant la immigració”
“El pitjor encara ha d’arribar”

L’allau de refugiats del 2015 va ser la puntilla a la pitjor crisi migratòria que viu el continent europeu a l’últim mig segle. L’impacte social i econòmic de la immigració ja és la principal preocupació dels europeus. Fins al punt d’haver fet pujar al poder a una onada de governs conservadors.

El conflicte posa a prova la pròpia cohesió de la Unió Europea. Primer, perquè la política migratòria és compartida entre tots els estats membres de la Unió, però cada estat té la seva particular visió del problema. En segon lloc, perquè creix la reticència d’alguns països a seguir els dictats de Brussel·les.

Tercer, i més important, la UE es troba en una cruïlla crucial: com avançar cap a un canvi de paradigma de les polítiques migratòries sense contravenir els marcs legals de drets humans. Europa està de genolls davant de la immigració, tot i que ja apareixen algunes solucions.
Abast de la crisi migratòria

El model europeu actual es basa en el Pacte de Migració i Asil del 2020, un sistema de solidaritat obligatòria que ha resultat ser un autèntic fracàs. La immigració no només no ha baixat sinó que ha pujat. I mentre les màfies continuen lucrant-se amb el tràfic de persones, alguns estats entren en col·lapse.
Informa:E-NOTICIES.COM (26-VIII-2023)

61 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: