EXONERAR MARTÍN VILLA ? NI PARLAR-NE !

“Exonerar Martin Villa? Borrell dimissió!”
( TONI STRUBELL )
Pronostico que de la carta que han signat quatre ex presidents espanyols per exonerar Martin Villa se’n parlarà als llibres d’història del futur. És un d’aquells documents que expliquen una època, que radiografien una infàmia i expliquen exactament allà on som, amb un Estat regit per una casta que no té absolutament cap problema en blanquejar els crims i els criminals franquistes, els quals considera poc menys que com a herois. Que ells i els arnats líders de CCOO i UGT, hagin demanat a una jutgessa argentina que no extraditi aquell criminal franquista és una perfecta radiografia de la consubstancialitat de l’establishment espanyol amb el feixisme.

En rentar la cara a Martin Villa, el que estan fent és rentar la cara de la seva pròpia trajectòria de complicitat amb la dictadura. Ho va dir Zapatero – el cas més vergonyós de tots – quan, amb la Ley de la Memoria, va explicar perquè no es podien anul.lar les penes del franquisme a demòcrates i republicans: perquè fer-ho, va dir, qüestionaria la mateixa legitimitat del règim constitucional del 78, construït directament damunt de la “legalitat” franquista, sense fissures ni refundació, sinó amb una continuïtat criminal i plena assumpció del llegat franquista com a llegat propi. Ara, en firmar aquesta carta, Zapatero ens revela que no era un mal menor allò de la no-anul.lació, sinó una lògica encomiable. Espanya, amb l’avinença d’una classe política que sabia exactament el que es feia, és la gran vergonya d’Europa. Mentre Alemanya i Itàlia han fet una neteja anti-feixista en profunditat – recordo una conversa amb el cristianodemòcrata italià Francesco Cossiga en què feia servia repetidament el mot “antifeixista” – Espanya continua com a “vigía de Occidente”, com a refugi de nazis (no en va entregar cap), com a tron de monarques hooligans, com a tomba intocable de García Lorca i com a pou d’odi a Catalunya i als catalans, tal com ho havia dissenyat gent tan perversa com l’admirador d’Hitler Onésimo Redondo als anys 30.

Tot plegat, en demanar els més ferms partidaris del règim del 78 l’absolució de Martin Villa, el que realment estan demanant és l’absolució del franquisme, l’insult a la memòria dels morts de Vitòria-Gasteiz i l’elogi al qui saludava amb la salutació feixista fins al darrer moment que li fou possible. Estan exonerant un home que va fer cremar els arxius del Gobierno Civil de Barcelona, fent desaparèixer tota la documentació que hagués pogut condemnar els crims del Movimiento a Catalunya. És molt gros. Com a conseqüència immediata d’aquest sòrdid afer, la UE hauria de demanar la dimissió fulminant de l’impresentable veí de Valdemoro José Borrell, comissari d’Exteriors de la UE. A Europa no la pot representar davant el món un home que admira i defensa el feixista Martin Villa alhora que defensa que els presos polítics catalans romanguin a la presó.
Informa:RACOCATALA.CAT (4-8-2020)

310 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: