EXPLOSIÓ D’ALEGRIA: ESCÒCIA CELEBRA LA VICTÒRIA D’ITÀLIA I CORONA ” THE BRUCE” MANCINI

( IGNASI NOGUER )
La gran victòria d’Itàlia a la final de l’Eurocopa no només es va celebrar amb magnificència al país transalpí. I és que Escòcia també va gaudir d’allò més de l’èxit de l’azzurra per la senzilla raó que el triomf de l’equip de Mancini significava la derrota d’Anglaterra, que seguirà almenys 3 anys més sense guanyar ni una sola Eurocopa.

I és que Anglaterra, que fins aquest diumenge mai no havia disputat una final d’una Eurocopa, té el Mundial de 1966 com a únic títol internacional, un èxit que sempre ha estat posat en dubte per l’enorme escàndol que va suposar el gol decisiu, el 3-2 de Geoff Hurst en la pròrroga de la final davant d’Alemanya Federal, ja que la pilota no va traspassar la línia de gol.

Mancini, convertit en Robert I

Ja en els dies previs a la final, els pubs de Temple Bar de Glasgow i de Grassmarket d’Edimburg es van engalanar amb banderes italianes, mentre que mitjans locals, com The National, demanaven a Itàlia que si us plau no permetessin el títol anglès. “Salva’ns Roberto, ets la nostra última esperança. No podem suportar uns altres 55 anys a què ens continuïn donant la tabarra amb això”, van titular divendres, amb un fotomuntatge en el qual vestien Mancini de William Wallace.

Seguint amb la broma, que va tenir una enorme repercussió a Anglaterra i a Itàlia, The National ha anat aquest dilluns un pas més enllà. “It’s coming Rome!”, titulen, fent un joc de paraules amb el clàssic anglès “It’s coming home”. “Roberto The Bruce lidera Itàlia a la glòria en la final de l’Eurocopa”, afegeixen.

El rotatiu escocès, doncs, ja corona Roberto Mancini, ja que amb The Bruce fa referència a Robert I d’Escòcia, el rei que va aconseguir la independència d’Escòcia el 1314 en vèncer les tropes angleses en la històrica batalla de Bannockburn, en les quals un exèrcit de 6.500 soldats va derrotar un altre de més de 20.000.

No és estrany, doncs, que una vegada Donnarumma li va aturar el penal definitiu a Saka els carrers de diferents ciutats d’Escòcia s’omplissin de gent per celebrar la victòria italiana.

En molt poc temps Roberto Mancini s’ha convertit en tota una celebritat a Escòcia, ja que en qüestió de dies ha passat de ser el seleccionador d’Itàlia a William Wallace i, tot seguit, a Robert The Bruce.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-VII-2021)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: