FA CINC ANYS DE L’1-O: NO HI HAUR√Ä TRUITA SI NO TRENQUEM ELS OUS

“Far√† cinc anys de l‚Äô1-O”.
√Čs hora de recordar als electes que no hi haur√† truita si no trenquem els ous.
(JOAN VALL CLARA)
Hi va haver un temps, no massa lluny√†, en qu√® d√®iem i sent√≠em coses com ‚ÄúHe tin¬≠gut un somni‚ÄĚ i ‚ÄúHo tenim a tocar‚ÄĚ; ens f√®iem la Giga¬≠foto aga¬≠fats de la m√†, i v√®iem ben clara la ‚Äúvia cata¬≠lana cap a la inde¬≠pend√®ncia‚ÄĚ. Con¬≠ven√ßuts que anir√≠em ‚Äúde la llei a la llei‚ÄĚ sota les pau¬≠tes del Con¬≠sell Asses¬≠sor per a la Tran¬≠sici√≥ Naci¬≠o¬≠nal i el Lli¬≠bre Blanc, els diri¬≠gents pre¬≠pa¬≠ra¬≠ven ‚Äúestruc¬≠tu¬≠res d‚Äôestat‚ÄĚ per al ‚Äúmoment zero‚ÄĚ, i dis¬≠cut√≠em sobre la Cons¬≠ti¬≠tuci√≥ amb qu√® ens haur√≠em de dotar i en quin sis¬≠tema de defensa ens haur√≠em d‚Äôinte¬≠grar.

Con¬≠ven√ßuts que Europa ens mirava, hi havia orga¬≠nit¬≠za¬≠des comis¬≠si¬≠ons i debats fins i tot per saber i si es ven¬≠drien Chupa Chups de tots els gus¬≠tos o res¬≠trin¬≠gir√≠em sabors. V√†rem mar¬≠car data i l‚Äô1-O del 2017 va ser ‚Äúrefer√®ndum o refer√®ndum‚ÄĚ mal¬≠grat la con¬≠tund√®ncia amb qu√® varen esto¬≠ma¬≠car. L‚Äôex√®rcit de Pancho Villa, despr√©s de la mort del gene¬≠ral, tenia m√©s bona pinta i la moral m√©s alta i gene¬≠rava m√©s expec¬≠ta¬≠ti¬≠ves que l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme par¬≠la¬≠men¬≠tari avui. ‚ÄúNo √©s repressi√≥ pol√≠tica, sin√≥ pre¬≠sumpta cor¬≠rupci√≥‚ÄĚ, diuen uns socis de govern als altres, i els altres con¬≠tes¬≠ten que ‚Äútot √©s una estafa‚ÄĚ.

Els l√≠ders del 52% ja nom√©s tenen mal¬≠sons. El Con¬≠sell per la Rep√ļblica ha acon¬≠se¬≠guit fer una crida unit√†ria per al 1-O amb ANC, √ímnium, AMI, CSC i Cam¬≠bra. √Čs hora de recor¬≠dar als elec¬≠tes que el di√†leg i la gesti√≥ ins¬≠ti¬≠tu¬≠ci¬≠o¬≠nal s√≥n impres¬≠cin¬≠di¬≠bles i irre¬≠nun¬≠ci¬≠a¬≠bles per√≤ que no hi ha truita si no tren¬≠quem els ous.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (3-VIII-2022)

45 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: