FA UN “MANTINC EL CATALÀ” AMB UN ESTAFADOR I AQUEST ES PASSA AL CATALÀ !

Fer un ‘mantinc el català’ amb un estafador i que aquest es passi al català.
Un cas on es demostra que quan et volen robar els diners, alguns són capaços d’esforçar-se amb el català.

Un estafador sempre busca guanyar-se la confiança de la víctima per enganyar-la i quedar-se amb els seus diners. En aquest cas, aquest intent d’estafa, es produeix per Telegram, i la víctima potencial, en Roger Baldomà, de Plataforma per la Llengua, després d’un intercanvi cordial de salutacions, respon un “no t’entenc. Quin idioma parles?” a un “encantado de conocerte ¿Cómo estás?. El nom de la interlocutora (“Martha”) i la fotografia, robada d’un banc d’imatges, ja fan preveure que es tracta d’una identitat falsa.

“Martha” insisteix en castellà, li pregunta si realment no entén “el español”. El perfil fals es manté en castellà, i després, s’arriba un punt on la majoria d’aquests ciberdelinqüents, deixarien la conversa i esmerçarien el seu temps amb altres possible presses, en Roger li torna a dir que no l’entén: “Si vols que et contesti, m’has de parlar en català”. En aquell moment, “Martha” comença a parlar en català: “Soc d’Estònia, encantat de conèixer-te”.

La conversa segueix, i transcorre pels camins habituals de qui sap que se li intenta enganyar, i decideix girar la truita, i divertir-se una estona, posant a prova un xat bot operat per una Intel·ligència artificial.
Informa:RACOCATALA.CAT (25-III-2023)

68 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: