El Front Republicà, la coalició que formen Poble Lliure, Pirates i Alternativa, ha aconseguit amb escreix els avals necessaris per poder presentar llistes electorals a totes les demarcacions del Principat a les eleccions espanyoles. Concretament, n’han presentat més de 18.000. Els caps de llista de la formació seran Albano-Dante Fachin (Barcelona), Maria Besora (Girona), Joel Jové (Lleida) i Ferran Reyes (Tarragona).

En una conferència de premsa, Albano-Dante Fachin ha afirmat que el Front Republicà es presenta a les eleccions del 28-A per a desestabilitzar l’estat espanyol. ‘El primer d’octubre vam ser ingovernables, i només els va quedar aplicar la violència de la policia. Cal tornar a posar l’estat contra les cordes’, ha dit.

El cap de llista ha assegurat que la formació anirà al Congrés espanyol per exigir l’alliberament dels presos polítics i exiliats, l’exercici del dret a l’autodeterminació i per a defensar els drets socials. Fachin també ha dit que cal acordar una estratègia compartida amb la resta de partits independentistes. ‘El poble està fart de les picabaralles entre els partits independentistes’, ha reblat.

La llista per Barcelona és la següent:

La llista per Girona és la següent:

La llista per Lleida és la següent:

La llista per Tarragona és la següent: