FACHIN EXIGEIX UN FRONT UNITARI DE JxCAT I ERC PER A LES ELECCIONS DEL 10-N

Albano-Dante Fachin, qui va liderar la candidatura de Front Republicà a les eleccions del 28-A, ha insistit aquest dimecres a JxCat i ERC que s’uneixin en un “front unitari” de cara als comicis del 10-N. “Encara hi som a temps”, ha defensat Fachin, que ja va presentar la idea aquest cap de setmana al FAQS.

La candidatura es construiria en torn de tres principis amb els quals els partits s’haurien de comprometre per dur a terme “fins a les darreres conseqüències”. En primer lloc, demanar l’alliberament i la retirada de càrrecs “immediata per a totes les persones empresonades, exiliades o encausades per haver exercit drets democràtics”. En segon lloc, el “reconeixement del dret d’autodeterminació del poble de Catalunya”. I, per últim, subscriure un “compromís ferm” que si no es reconeixen ambdós punts per part de l’Estat els diputats d’aquest front unitari “no contribuiran mai amb els seus vots a donar-li cap estabilitat”.

Fachin ha fet la proposta a través d’un vídeo i un document que defensa confeccionar aquesta llista unitària tenint en compte els resultats de les eleccions del 28-A i permetent que tots els diputats tinguin llibertat de vot en les qüestions que els partits no estiguin d’acord.

Justament, la idea de construir un espai polític unitari, comú, transversal i guanyador és l’objectiu de la Crida Nacional per la República. Segurament per això han abraçat ràpidament la proposta de l’exparlamentari comú i han compartit el seu vídeo als seus canals oficials amb la següent proclama: “L’Albano expressa fil per randa la grandesa de l’estratègia unitària que hem reclamat sempre des de La Crida, no podem fer res més que sumar-nos a la seva petició, i posar-nos a disposició d’aquesta estratègia pel que calgui”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Acció per la República, que ha demanat una llista única electoral.

Informa:ELNACIONAL.CAT I LAREPUBLICA.CAT (25-9-2019)
N.de la R.
Aquesta proposta és de calaix i la més assenyada.Ja s’ha demostrar que els partits catalans a Madrid ara mateix no hi poden fer res i que especialment el PSOE en fuig com d’apestats.Però un cop més ja veurem com els partits d’aquí a mans dels cadiraires no ho acceptaran.A JxCAT i a ERC se’ls acaba el crèdit.I potser serà un sort.

353 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: