FALTEN SANITARIS I SOBREN MILITARS

( TOMEU MARTÍ )
A hores d’ara afirmar que ha quedat constatat que al conjunt de l’Estat espanyol, que contribuïm a mantenir tots, també els que pensam que ens aniria millor d’una altra manera, fan falta professionals de la Sanitat i sobren militars, és una veritat indiscutible i una conclusió que, per arribar a la qual, no és necessari ser n’Einstein.

Falta personal sanitari fins al punt que s’està incorporant a la feina estudiants de darrer curs i professionals que ja s’havien jubilat. Sobren militars fins al punt que els envien a fer qualsevol cosa que sigui útil o tengui aparença de ser-ho, per mantenir-los ocupats i que no resulti tan cridaner el fet que mantenim milers de persones segons una concepció de la ‘Defensa’ absolutament anacrònica, antiquada i caduca.

Avui seria més pràctic i eficient mantenir un sistema sanitari que resulti suficient per a les situacions de normalitat, complementat amb plans de contingència específics per a situacions d’alarma, que impliqui tota la població.

En el cas concret que vivim, no existeix ni l’atenuant de la sorpresa. Hi havia amenaces prèvies que servien de precedent i hi havia gent molt influent en el món que ja havien avisat de la possibilitat d’una pandèmia com l’actual.

Hauria estat intel·ligent que l’actual pandèmia ens hagués agafat més preparats, però per això s’hauria de disposar d’uns serveis d’intel·ligència intel·ligents.

Informa:DBALEARS.CAT (U27-3-2020)

237 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: