FALTEN SANITARIS I SOBREN MILITARS

( TOMEU MARTÍ )
A hores d’ara afirmar que ha quedat constatat que al conjunt de l’Estat espanyol, que contribuĂŻm a mantenir tots, tambĂŠ els que pensam que ens aniria millor d’una altra manera, fan falta professionals de la Sanitat i sobren militars, ĂŠs una veritat indiscutible i una conclusiĂł que, per arribar a la qual, no ĂŠs necessari ser n’Einstein.

Falta personal sanitari fins al punt que s’estĂ  incorporant a la feina estudiants de darrer curs i professionals que ja s’havien jubilat. Sobren militars fins al punt que els envien a fer qualsevol cosa que sigui Ăştil o tengui aparença de ser-ho, per mantenir-los ocupats i que no resulti tan cridaner el fet que mantenim milers de persones segons una concepciĂł de la ‘Defensa’ absolutament anacrònica, antiquada i caduca.

Avui seria mĂŠs prĂ ctic i eficient mantenir un sistema sanitari que resulti suficient per a les situacions de normalitat, complementat amb plans de contingència especĂ­fics per a situacions d’alarma, que impliqui tota la poblaciĂł.

En el cas concret que vivim, no existeix ni l’atenuant de la sorpresa. Hi havia amenaces prèvies que servien de precedent i hi havia gent molt influent en el mĂłn que ja havien avisat de la possibilitat d’una pandèmia com l’actual.

Hauria estat intel¡ligent que l’actual pandèmia ens haguĂŠs agafat mĂŠs preparats, però per això s’hauria de disposar d’uns serveis d’intel¡ligència intel¡ligents.

Informa:DBALEARS.CAT (U27-3-2020)

157 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: