FAQS RENOVA PER LA TEMPORADA QUE VE A TV3: COSTARÀ 1,5 MILIONS D’EUROS

El programa Preguntes Freqüents (FAQS), que el director de TV3, Vicent Sanchis, va portar a la televisió pública els dissabtes a la nit a partir del setembre de 2017, acaba de renovar el seu contracte amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per quart any consecutiu. L’1 de juliol, la CCMA i El Terrat Gestiones XXI, productora integrada al grup Mediapro, van firmar el contracte per la realització del programa la temporada 2020-2021. Costarà 1.494.869 euros i s’emetrà durant 11 mesos.

FAQS és el programa de referència dels espectadors més convençuts de la causa independentista i ha estat motiu de nombroses queixes dels partits de l’oposició pel seu biaix ideològic gens dissimulat. Cada setmana hi apareix Pilar Rahola amb algun element groc a la seva indumentària i Laura Rosel, quan el presentava, ho va fer en una ocasió amb una samarreta amb la cara de Carles Puigdemont. Aquesta temporada, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser aplaudit pel públic el 4 de gener passat quan va ser entrevistat al FAQS.
Aquell mateix dia, la portaveu del grup parlamentari de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, i altres dirigents d’aquest grup polític van irrompre a l’estudi durant l’emissió per abraçar Torra. El passat 18 de juliol, FAQS que ara presenta Cristina Puig, es va acomiadar amb un programa en el qual van ser entrevistats a l’estudi tres dels dirigents independentistes condemnats pel judici del 1-O i que, aleshores, gaudien del tercer grau penitenciari: Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva.

La quantitat que rebrà Mediapro per produir FAQS la temporada que comença el mes que ve és 12.000 euros inferior a la que va constar al contracte firmat pel curs 2019-2020. Tanmateix, al llarg de l’any, el programa va rebre injeccions addicionals per diferents conceptes –tècnics i per pagar col·laboradors- que han encarit el cost d’aquesta temporada en uns 350.000 euros més.

Mediapro ingressarà per contractes dels seus programes a TV3, segons els contractes que ha firmat entre els mesos de gener i de juliol de 2020, més de quatre milions d’euros. A més, dels 1,5 milions d’euros del FAQS, la productora que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet rebrà 944.081 euros per nou capítols del programa Tabús, 745.319 euros per realitzar 86 capítols del concurs Atrapa’m si pots, prop de 300.000 euros per sis capítols de la producció audiovisual Fira Univers, quasi 240.000 euros pels cinc capítols de la segona temporada de Revolució 4.0, 180.103 euros per sis capítols de Coolhunters i uns 70.000 euros pel documental Reiniciar el món.

2020 ha suposat, de moment, per Mediapro uns ingressos procedents de TV3 que superen ja els 4 milions d’euros.
Informa:ELTRIANGLE.EU (7-8-2020)
N.de la R.
La informació del setmanari satíric i humorístic i unionista “El Triangle” pretén criticar les despeses de TV3. Està en el seu dret.Passa,però, que en aquest cas no sap o no vol dir el preu d’amic que moltes vegades Mediapro fa amb TV3. Per tant, diguem-ho tot i no només ens dediquem a empastifar.

286 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: