FELIPE VI, EL GRAN BENEFICIARI DELS DINERS SUÏSSOS DEL SEU PARE

L’escàndol pels diners de Juan Carlos toca ja finalment el seu fill i successor Felipe VI. El diari britànic The Telegraph ha sabut que ell és el segon beneficiari, després del seu pare, dels seixanta cinc milions d’euros que van anar a parar a una fundació domiciliada en un paradís fiscal i que el rei de l’Aràbia Saudita va donar a Juan Carlos com a pagament de gestions per la construcció del TGV en aquell país.

El diari anglès explica que Juan Carlos va crear la Fundació Lucum el juliol de 2008. Aquesta societat té la seu a Panamà i un compte en el banc suís Mirabaud de Ginebra, que és on el rei saudita, en aquell moment Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, va dipositar 64.884.405 euros.

Segons desvetlla ara el diari anglès, en els estatuts d’aquesta fundació el primer beneficiari és Juan Carlos mateix però el segon beneficiari és l’actual rei espanyol. Segons els estatuts Felipe VI ‘ha de mantenir durant la seva vida la resta de la família reial’ i ha de satisfer ‘qualsevol petició raonable’ que li facin la seva mare, germanes i fills.

La casa reial espanyola s’ha negat a respondre les preguntes de The Telegraph

Informa:VILAWEB.CAT (15-3-2020)

297 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: