FELIPE VI : LES FÀBRIQUES DE COTXES A CATALUNYA SE LA BUFEN

Ara que Catalunya perd una de les dues grans empreses automobilĂ­stiques establertes al paĂ­s, Nissan, es recorda quan el cap de l’Estat va convidar Seat a marxar de la Zona Franca i Martorell i emigrar a d’altres zones d’Espanya. Una pressiĂł indigna executada per Felip VI en represĂ lia pel referèndum de l’1-O. Des d’aquell “A por ellos” del 3-O contra mitja Catalunya, el rei ha donat suport a diverses marques de cotxes visitant les factories a Espanya, però no a Catalunya.

Els propietaris japonesos de Nissan haurien agraĂŻt una visita del rei Felip a la factoria catalana però no ha estat aixĂ­. Com s’explicava dijous al Tot es mou de TV3, en època de Pujol es va afavorir aquestes inversions creant el Col¡legi Japonès a Sant Cugat perquè hi estudiessin els fills dels directius del paĂ­s nipĂł a Catalunya. Però Felip fa el ridĂ­cul quan visita JapĂł sense aconseguir un mĂ­nim suport a la fĂ brica catalana. De passar-se per la planta de la Zona Franca, ni pensar-hi. Millor Opel i Renault, que no sĂłn catalanes.

Escriu Empar Moliner a l’Ara: “Si Nissan se’n va a terres del Brexit ĂŠs perquè potser ha estat rebuda per la reina d’Anglaterra, i coses com aquesta es veu que fan il¡lusiĂł. I mentrestant el Preparat mirant thrillers a Palau”. Recorda com el publireportatge del diari El PaĂ­s de diumenge explicava que Felip mira cinema de crispetes. Que es posi una pel¡lĂ­cula històrica, tipus El rey loco.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-5-2020)

337 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: