“FEM-NOS LLIURES”: PER FI, UNA CAMPANYA D’ÒMNIUM A FAVOR DEL CATALÀ

( ÀLEX MILIÁN )

En la seva primera trobada amb els impulsors de les seccions locals d’Òmnium després de sortir de la presó de Lledoners, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, els va animar a «compartir el missatge que llançàvem el dia que vam sortir de la presó: Cap indult farà callar la veu del poble de Catalunya, la veu d’Òmnium Cultural. Ni les amenaces ni les declaracions dels polítics. Si no ho va aconseguir el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional, no ho aconseguiran els indults».

Jordi Cuixart va anunciar que el seixanta aniversari de l’entitat, que s’ha de celebrar en una data encara per concretar aquest mes de juliol, se celebrarà a la Catalunya Nord perquè puguin assistir els polítics exiliats.

Cuixart va demanar que la gent participi en la caixa de solidaritat per pagar les multes del Tribunal de Comptes, «perquè tots els servidors públics sentin l’escalf de la societat», ja que «ara la repressió s’està acarnissant en els servidors públics, quan el que feien era complir un mandat democràtic». Va afegir que és «imprescindible» si «ho volem tornar a fer». Igualment Cuixart va demanar que la Generalitat «estigui al costat d’aquests represaliats».

Cuixart va recordar que Òmnium comparteix també «la lluita perquè no hi hagi més morts en cap desnonament i la lluita per tancar els CIES, com també la batalla per evitar que no es tanqui cap més teatre». Després de tres anys i vuit mesos a la presó, el president d’Òmnium va reiterar el seu compromís: «Seguirem exercint cadascun dels drets que el Tribunal Suprem va tombar: el dret a manifestació i el dret per seguir lluitant per la independència i la república catalana».
Subscripció al butlletí

Per acabar, Cuixart va reclamar «que sigui escoltada la veu de la ciutadania» i va reivindicar que «la raó d’existir d’Òmnium és que la protesta no s’aturi, perquè «la protesta busca molestar, fer nosa des de la lluita no violenta». I va reblar que no pensa «renunciar mai ni al dret a l’autodeterminació ni a la defensa dels drets fonamentals»

La vicepresidenta segona d’Òmnium, Clàudia Pujol, va ser l’encarregada d’anunciar que a l’estiu se celebrarà una campanya, Fem-nos Lliures, «per garantir accès a la cultura, fomentar la us de la llengua catalana i construir país cohesiona i just que volem». Aquesta campanya portarà actes culturals i musicals a diverses ciutats, començant per Tortosa, el 20 de juliol, i seguint per Sitges, Sant Feliu de Guixols i molts altres fins l’11 de setembre, quan la tradicional Festa de la Llibertat, al passeig Lluís Companys, culminarà aquest seguit d’actes.

Marcel Mauri va afegir que aquesta Festa de la Llibertat ha de ser la més massiva perquè «és necessari que la societat civil recuperi l’estat d’ànim» i perquè serà «el primer acte polític del nostre President, Jordi Cuixart, on demostrarà que va entrar a la presó com a President d’Òmnium i n’ha sortit com a president d’Òmnium».

Marcel Mauri va recordar que, amb 190.00 socis, Òmnium és «l’entitat cívico-cultural més important d’Europa» i «tenim dos mesos per iniciar un canvi de cicle que sigui guanyador». Va acabar la seva intervenció fent també una promesa solidària per part de l’entitat: «Avançarem cap a la independència però no volem deixar ningú enrere».
Informa:ELTEMPS.CAT (2-VII-2021)

195 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: