FINS A 44 DIPUTATS DEMANEN A SASSOLI QUE READMETI JUNQUERAS

Fins a 44 eurodiputats han enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Sassoli, per demanar-li que restableixi el lĂ­der d’ERC, Oriol Junqueras, com a eurodiputat, emparant-se en la sentència del TJUE del passat mes de desembre que li garantia la immunitat.

La missiva, signada majoritĂ riament per membres del grup dels Verds però tambĂŠ per algun socialista, retreu a Sassoli que acceptĂŠs el veto de la justĂ­cia espanyola sobre Junqueras i considera que “soscava la sobirania de la cambra” i “la seva capacitat de decidir sobre els membres de la comunitat”, cosa que consideren “lamentable”.

En aquest sentit, titllen d'”alarmant precedent” i de “violaciĂł dels principis del projecte europeu” la gestiĂł de la cambra en aquest cas i consideren que hauria d’haver-se oposat a la decisiĂł de la JEC i del Tribunal Suprem de donar per acabat el mandat de Junqueras a Europa. Per això, demanen a la mĂ xima autoritat de la cambra que “defensi la instituciĂł protegint la immunitat de Junqueras” i li recorden que nomĂŠs el Parlament “pot decidir sobre la immunitat dels seus membres”.

La carta tambĂŠ ha estat enviada al president del govern espanyol, Pedro SĂĄnchez, a qui li demanen que prengui totes les mesures oportunes per protegir els drets civils i polĂ­tics del lĂ­der republicĂ . El text tambĂŠ ha estat signat pels ara ja eurodiputats Carles Puigdemont i Toni ComĂ­n.

Per altra banda, una delegaciĂł de nou eurodiputats visitarĂ  aquest dijous els presos a Lledoners, on hi ha Junqueras i la resta d’homes empresonats, i tambĂŠ a Mas d’Enric, on hi ha l’expresidenta Carme Forcadell. Amb aquesta, serĂ  la quarta vegada que una delegaciĂł de diputats europeus visita els presos polĂ­tics catalans. Tots els participants formen part de la Plataforma de DiĂ leg UE-Catalunya, que tĂŠ l’objectiu de promoure el diĂ leg i una soluciĂł polĂ­tica per resoldre el conflicte a Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-1-2020)

217 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: