FORN: CONTUNDENT, EMOTIU I CONCILIADOR

Amb la seva pres√®ncia, primer, i amb el seu discurs, despr√©s, Joaquim Forn ha fet vessar m√©s d’una ll√†grima. Un cop¬†finalitzat el plenari de constituci√≥ de l’Ajuntament de Barcelona, un vehicle policial se torna a endur cam√≠ de Soto del Real, privant-lo de participar de l’habitual acte protocol¬∑lari on els regidors i l’alcaldessa creuen la pla√ßa per anar a saludar el president de la Generalitat. Abans, per√≤, ha pres possessi√≥ del seu c√†rrec de regidor, que durant tants anys havia ostentat, i s’ha dirigit als barcelonins.

Mentre avan√ßava¬†cap al faristol del Sal√≥ de Cent, Forn ha estat llargament ovacionat. Ja davant del micr√≤fon, ha volgut comen√ßar amb un sentit record pels seus companys presos i exiliats. Feia dos anys que no trepitjava l’Ajuntament, “avui torno a entrar, no ho faig com hagu√©s volgut, en llibertat, com qualsevol ciutad√†, per√≤ s√≠ que m’acompanya el sentiment i la satisfacci√≥ del deure fet, malgrat l’alt preu que estic pagant, torno a l’Ajuntament ple de satisfacci√≥ i les conviccions fermes”.
Forn ha explicat perqu√® els cinc regidors de Junts per Catalunya han votat a favor d’Ernest Maragall, “ha estat la llista m√©s votada i √©s una de les candidatures amb qui tenim m√©s punts d’acord program√†tic sobre el model de ciutat”. Fet l’apunt, ha dedicat un seguit de retrets a Ada Colau, recriminant-li que “ha com√®s un gran error en no respectar la llista m√©s votada”. I ha afegit que “vost√® sap tan b√© com jo que respon a una operaci√≥ pol√≠tica, dirigida pels qui vost√® li agrada anomenar¬†els poderosos,¬†vost√® ha estat l’instrument √ļtil d’aquests poderosos a qui tant li agradava criticar quan estava en campanya electoral”.

Per√≤ malgrat les cr√≠tiques, Forn ha acabat amb “un missatge en positiu”. Ha lamentat “el menyspreu” dels comuns “cap al meu partit”, perqu√® “no √©s l’actitud responsable d’una alcaldessa que ha de governar per a tots”. Per aix√≤, ha adre√ßat un missatge “per a tots, tamb√© per al meu grup pol√≠tic: nom√©s podrem afrontar els reptes que tenim com a ciutat, i com a pa√≠s, si som capa√ßos de superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes que ens impedeixen arribar a grans acords”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)

229 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: