FORN RECULL L’ACTE DE REGIDOR A L’AJUNTAMENT (AQUEST DISSABTE, MANIFESTACIÓ.16,00H )

Sigui per casualitat o per pura justĂ­cia poètica, en el moment que Quim Forn ha sortit de l’Ajuntament de Barcelona, on ha anat a recollir l’acta de regidor, un colom -sĂ­mbol de la pau i la llibertat- s’ha creuat en el seu camĂ­. Passaven pocs minuts de les cinc de la tarda i diversos companys de partit l’esperaven a les portes de l’ajuntament per saludar-lo, encara que ha hagut de ser des de la llunyania, pel fort cordĂł policial que havien establert els Mossos, encarregat de la seva custòdia i seguretat.

Forn havia arribat al consistori quan passaven vint minuts de les quatre de la tarda en un turisme policial sense logotip. El ja regidor ha entrat a l’ajuntament per la plaça de Sant Miquel, enmig d’un fort operatiu policial i molta expectaciĂł dels mitjans de comunicaciĂł, procedent de la presĂł de Brians 2, on ha passat la nit desprĂŠs d’haver estat traslladat des de Soto del Real aquest dijous. Els Mossos han tallat els accessos a la plaça, situada a la part posterior de l’Ajuntament, i han acordonat la zona.

Fora de l’edifici, mentre feia els trĂ mits, l’esperaven companys de partit amb cartells de ‘benvingut’ i fotografies amb la seva cara, alguns dels quals no podien contenir l’emociĂł.

El regidor ha estat uns 40 minuts a les dependències de Secretaria General, a la quarta planta de l’ajuntament,  per fer el trĂ mit relatiu a la decoraciĂł de bens i activitats dels futurs regidors. AllĂ  ha estat assistit per una assessora del Grup Municipal, que li tenia la documentaciĂł i els papers preparats per agilitzar el trĂ mit. TambĂŠ hi havia el secretari general, i personal de secretaria i un tècnic informĂ tic per garantir que tot funcionava correctament. Quan ha acabat, ha tornat a ser traslladat pels Mossos a Brians 2.

ManifestaciĂł

Forn podrà participarĂ  aquest dissabte en la constituciĂł del nou Ajuntament, en la qual s’ha d’escollir l’alcalde o l’alcaldessa. Fonts properes al regidor han assegurat que “estava bĂŠ, animat, content, amb ganes i emocionat pel Ple”.

JxCat i l’ANC han fet una crida a manifestar-se a la plaça de Sant Jaume a les quatre de la tarda, davant l’ajuntament, per donar-li suport.

Quan acabi el ple, però, Forn haurà de tornar a la presó i serà traslladat de nou a la presó madrilenya de Soto del Real, tal com ha ordenat el Tribunal Suprem.

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-6-2019)

315 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: