FRANÇA NO DETINDRÀ PUIGDEMONT A L’ACTE DE PERPINYÀ PERQUÈ TÉ IMMUNITAT

La portaveu del govern francès, Sibeth Ndiaye, ha assegurat que la policia francesa no es planteja detenir el president Carles Puigdemont quan faci l’acte polític a Perpinyà: ‘La posició de França sempre ha estat constant: respectem la sobirania de l’estat espanyol i la seva justícia. El senyor Puigdemont és diputat al Parlament Europeu, per tant té immunitat parlamentària. Espanya ha presentat una sol·licitud per renunciar a aquesta immunitat al Parlament Europeu, que fins ara no ha respost’, ha dit en declaracions al diari nord-català L’Indépendant,. L’equip legal dels exiliats va confirmar amb les autoritats franceses per confirmar que respectarien la immunitat.

Aquest matí Europa Press ha assegurat que el Consell per la República havia sondejat l’estadi de l’USAP de Perpinyà per a fer l’acte la segona quinzena de febrer. Tanmateix, fonts de l’entitat han confirmat a VilaWeb que aquesta opció es va descartar perquè té poca capacitat –14.500 persones– per la gran afluència d’assistents que esperen a l’acte. També està descartat de fer-lo en un pavelló. L’acte es farà probablement a l’aparcament del parc de les exposicions, com ja havia comentat el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol. La pròxima reunió del Consell per la República serà el primer de febrer a Waterloo i és previst que s’avançarà en els preparatius.

Cal recordar que el Consell per la República va inaugurar la seu a Catalunya Nord el novembre. La delegació la presideix la periodista Júlia Taurinyà i els membres fundadors en són Francesc Bitlloch, Josep Bonet, Jaume Domènec, Carles Garsaball, Joan-Lluís Lluís, Hervé Pi i Carles Sarrat.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (18-1-2020)

392 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: