FRIGO RECUPERA LA RETOLACIÓ EN CASTELLÀ PER LES CRÍTIQUES REBUDES

Unilever fa marxa enrere i recupera el castellà en la cartelleria dels gelats Frigo.
El grup Unilever va prendre la decisió de retolar només en català, anglès i alemany.
La decisió havia provocat boicot a la marca i Ciutadans havia anunciat una denúncia davant la Comissió Europea

Unilever fa marxa enrere i recupera el castellà en la cartelleria dels gelats Frigo. Després que es extiendiera en els últims dies en les xarxes socials una campanya de boictor contra totes les marques del grup per prescindir del castellà en els seus gelats i utilitzar únicament el català, l’anglés i l’alemany, l’empresa rectifica i anuncia que tornarà a usar els dos idiomes oficials a Catalunya.

El grup, que és propietari de marques com les sopes Knorr, la maionesa Hellmann’s, els sabons Dove o els desodorants Axe o Rexona, entre moltes altres, ha assegurat que la retolació actual no ha canviat des de l’any 2009 però que “amb l’objectiu d’evitar aquest tipus de malentesos la retolació apareixerà sempre en tots dos idiomes al mateix temps”. Unilever agraeix “les diverses opinions, comentaris i suggeriments rebuts” i recorda que “per a aquells clients que ho sol·liciten sempre hem posat a la seua disposició la possibilitat de tindre el cartell en castellà”.

La legislació catalana obliga a etiquetar tots els productes en català, però no diu res del castellà, la qual cosa fa moltes companyies, i no sols Unilever, acaben prescindint d’aquest últim idioma.

La decisió d’eliminar el castellà, que segons la companyia no és nova, però que ha provocat ara una crisi reputacional sense precedents -ja hi ha hostalers a Barcelona que havien anunciat en Twitter que anaven a retirar la marca- no l’hauria presa de manera personal el vicepresident de la marca de gelats, Xavier Mon Companys, al qual des de les xarxes socials se li havia responsabilitzat obertament.

https://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/10723994/08/20/Frigo-recuperara-el-castellano-en-Cataluna-ante-las-criticas-de-los-consumidores-por-eliminarlo-en-la-carteleria.html
Informa:RACOCATALA.CAT (17-8-2020)
N.de la R.
Ja ho veieu: tan sols un producte ha deixat de ser rotulat en castellà i s’ha muntat tot un sindral amb l’amenaça d’arribar a la Comissió Europa.En canvi a Catalunya hi ha milers de productes que no estan etiquetats en català malgrat que és obligatori per la Llei de Consum i aprovat també pel TC i si no fos per la Plataforma per la Llengua prácticament ningú no diu ni piu. Anem bé per anar a Sants!

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: