FRONT REPUBLICÀ COMENÇA LA CAMPANYA PROJECTANT IMATGES DE L’1-O

La coalició de l’esquerra independentista Front Republicà ha volgut donar al seu inici de campanya electoral tot el simbolisme possible. Per fer-ho, el cap de llista per Barcelona a les eleccions del 28-A, Albano Dante Fachin, ha reunit els seus a les portes de l’escola Ramon Llull de Barcelona, un dels centres on l’1 d’octubre de 2017 la policia espanyola va carregar contra els ciutadans que intentaven protegir les urnes del referèndum. Així, just a la mitja nit, per iniciar la campanya, s’han projectat imatges de les càrregues policials de l’1-O davant la façana del propi centre escolar.

A més, per arrodonir la simbologia de l’acte, Fachin s’ha fet acompanyar per Roger Español, l’home que va perdre un ull per impacte d’una pilota de goma durant les càrregues en aquella escola. El Front Republicà pretén així impregnar el que serà el seu discurs en aquesta campanya d’un missatge de reivindicació de l’1-O i de crítica a un Estat que consideren repressor.

 

Durant els parlaments, Albano Dante ha dit que cal preguntar als qui els “enorgulleix l’1-O” que diguin “clarament” si han decidit “tirar enrere” o volen “seguir endavant” i ha demanat a ERC i JxCat que diguin abans del 28-A si preveuen fer president Pedro Sánchez o volen tirar endavant amb la “desobediència”, que segons ell és “l’única via possible”.

A més, ha recordat que en els darrers dies els socialistes ja han deixat clar que no acceptaran mai un referèndum pactat. Després de projectar imatges de les càrregues policials en centres com aquest l’1-O, Dante ha exigit a la resta de forces que tenen un “compromís” amb el que va passar en escoles com la Ramon Llull l’1-O que expliquin “a què volen anar a Madrid”.

En aquest sentit, ha advertit que el PSOE amb els quals “alguns volen governar” és “igual de responsable que el PP” i ha instat Podemos a “ser valents” i “plantar cara” als socialistes en lloc de “demanar-los de genolls ministeris”.

488 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: