FUTBOL I TURISME: ARA SÁNCHEZ TÉ PRESSA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat des de la seva ja habitual compareixença dels dissabtes que la lliga de futbol professional es podrà reprendre el 8 de juny, una notícia que ha sorprès perquè fins ara s’havia parlat del 12 de juny, però les darreres informacions de la premsa esportiva apuntaven que s’hauria d’ajornar una setmana més. Finalment, ni el 19, ni el 12: el 8 de juny és la data escollida perquè la pilota torni a rodar. A la mateixa compareixença, Sánchez ha anunciat que a partir de juliol es permetrà l’entrada de turistes estrangers ‘amb condicions de seguretat’ i ha convidat a preparar-se als establiments turístics ‘per a reprendre l’activitat en pocs dies’.

Sánchez ja anuncia futbol i turisme quan no fa ni 24 hores que el seu consell de ministres ha aprovat la pròrroga de l’estat d’alarma després de l’aval del congrés, on el govern espanyol va tornar a pactar amb Ciutadans i va donar l’esquena als partits que van investir-lo. Durant la seva compareixença també ha anunciat que vol demanar una nova pròrroga de quinze dies, però la majoria del govern espanyol és més feble que mai i depèn de Ciutadans i el PNB. De moment, tirarà endavant una de les mesures que la dreta espanyolista més ha insistit a demanar des del començament de la pandèmia: la declaració d’un estat de dol durant 10 dies.

Vox, tercer partit del congrés espanyol, ha agafat la bandera de l’oposició seguint l’estela de les concentracions diàries de les 21.00 amb una marxa en cotxes multitudinària a Madrid que s’ha replicat a ciutats de tot l’estat espanyol. La manifestació l’ha encapçalat un autobús descapotable amb el president de Vox, Santiago Abascal, i altres dirigents del partit d’extrema dreta com Javier Ortega-Smith, Rocío Monasterio i Iván Espinosa de los Monteros.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat en una declaració institucional un paquet de quaranta mesures que presentarà a la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els presidents autonòmics. Aquest paquet de quaranta mesures s’ha preparat amb l’encàrrec a tots els consellers del govern de les prioritats inajornables per a fer front a la crisi i que Torra ha resumit en sis objectius per a encarar les pròximes setmanes la crisi del coronavirus.

D’altra banda, la consellera Alba Vergés ha defensat la gestió de les dades de la incidència del coronavirus que fa la Generalitat després dels comentaris del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat espanyol, Fernando Simón, que va dir que li preocupaven les dades del coronavirus a Catalunya: ‘Amb tot el respecte per al senyor Fernando Simón, qui sap el que passa a Catalunya som nosaltres’. En aquest sentit, ha dit que no s’ha identificat cap rebrot del coronavirus a Catalunya i ha reiterat que qui coneix al detall la incidència del coronavirus al Principat és la Generalitat.
Informa:VILAWEB.CAT (24-5-2020)

258 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: