GERARD PIQUÉ, UNA ACTITUD PROVINCIANA PER ” ENVEJAR ” MADRID

(ALFRED BOSCH)

Llegeixo que Gerard Piqué, empresari i central del Barça fins que en vulgui esdevenir president, ha anat a Madrid a presentar una iniciativa ecològica per a l’edició de la seva Copa Davis. Allà, a més d’explicar que regalaran entrades per al tenis a qui recicli ampolles de vidre, va lloar el Madrid way of life: “Estimo la meva ciutat més que res al món, però sento enveja de Madrid per tot el que està fent. És un exemple per a Europa i el món. A Barcelona ens està costant més”.

Mentre Piqué els tocava la papada dient-los el que volien sentir i la premsa local s’inflava com un gall de panses, la presidenta Isabel Díaz Ayuso anunciava, amb trompeteria i fanfàrria, que abaixava els impostos. Que els tornava a abaixar, vaja. Concretament, mig punt per cada tram de l’IRPF. Es vanava que serien la comunitat autònoma amb el tipus impositiu més baix. I, per reblar el súmmum del populisme abrandat, comparava les xifres amb Catalunya, on, pel mateix rendiment del treball, cada català pagaria 450 euros més que un madrileny.

En Piqué, però, deia que l’enveja no era per una qüestió econòmica. I aleshores? Què n’anhela? ¿La doble fila perpètua de cotxes al carrer? ¿Les botigues obertes sense límit horari? ¿Els nens sense mascareta a l’escola? ¿Els llums de Nadal? ¿La vida al carrer? ¿El soroll de les terrasses fins que es fa de dia? ¿El “ande yo caliente y ríase la gente” com a sistema de vida? Madrid, amb Díaz Ayuso de presidenta i Martínez-Almeida a l’alcaldia, ha convertit “la llibertat” en un eslògan. I tots plegats hem begut a galet la seva propaganda. Però, a Madrid, avui, les desigualtats socials són més extremes que en cap altre punt de l’Estat. Un pediatre de la sanitat pública triga quinze dies a donar hora a un nen malalt. La realitat és, com va dir Giró al Parlament, que l’atur de Madrid està un punt per sobre del de Catalunya. A aquestes altures, enlluernar-se pels llums de neó és –més enllà de nociu per la contaminació lumínica– altament provincià.
Informa:ARA.CAT (5-XI-2021)

139 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: