GIRÓ, CONSELLER D’ECONOMIA: ” SI ELS JUGADORS ESTIMEN EL BARÇA QUE FACIN UN SACRIFICI PERSONAL “

L’economia del Barça no passa pels seus millors dies. El president Joan Laporta i la seva junta directiva estan fent mans i mànigues per a revertir la situació actual i un dels principals problemes és la massa salarial de la plantilla. Alguns jugadors han d’abandonar el club blaugrana i d’altres s’han d’abaixar el sou, però el que està clar és que ara mateix és insostenible, segons ha assenyalat Jaume Giró, el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.
“Cal demanar un exercici de responsabilitat”

Recordem que Giró era el màxim responsable econòmic durant la campanya electoral a la presidència al Barça i aquest dilluns ha analitzat els comptes culers. “No posem tot el focus a la junta actual, també cal demanar un exercici de responsabilitat als jugadors. Si estimen el club, han de fer un esforç i veure que, de la mateixa manera que hi ha hagut vaques grasses inclús amb derrotes doloroses a Eurocopa, ara toca fer un sacrifici personal pel Barça. I encara així cobraran més que un universitari amb quatre carreres i tres idiomes”, ha assegurat a una entrevista a RAC1.

El conseller d’Economia i Hisenda ha manifestat que la massa salarial no és culpa de Laporta i és que ja s’ho ha trobat així. “No és la seva culpa i no hi ha una empresa que pugui funcionar així. En aquest moment el pressupost del Barça se’l menja un 70% de massa salarial i això és completament insostenible”.

La venda de Neymar va suposar l’inici d’unes decisions que encara porten cua. “Es van fer renovacions pagant més diners a jugadors que ja estaven en edats pròpies de l’última etapa de la seva carrera”. Tot i això, Giró confia en l’actual junta: “Faran tot l’esforç possible per rebaixar la massa salarial i jo confio que ho faran”.
“El club ha de seguir sent dels socis”

El Barça ha de donar les explicacions pertinents al soci i “ho entendran”, segons el conseller. “No es podran tenir als jugadors millor pagats d’Europa durant un temps, perquè el bé superior a conservar és que el club segueixi sent dels socis, que és l’essència del Barça”.

Giró també ha explicat el motiu pel qual no va entrar a la nova junta: “Li vaig dir a Laporta que preferia no entrar a la junta i ho vaig fer perquè creia que el meu valor afegit ja l’havia donat a la campanya. Per les decisions urgents que necessitava el Barça, crec que vaig fer molt bé en fer un pas al costat, però recordo l’experiència amb molt orgull”, ha afirmat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (12-VII-2021)

197 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: