GIRÓ FINALMENT ANUNCIA QUE L’ICF COBRIRÀ EL FONS PER LES FINANCES DEL TRIBUNAL DE COMPTES

Logo El Nacional El Nacional
Parlament
Giró anuncia que l’ICF cobrirà el Fons per les fiances del Tribunal de Comptes
Marta Lasalas
Barcelona. Dimecres, 21 de Juliol 2021. 10:21
Temps de lectura: 1 minut
captura giró parlament

El Govern podrà utilitzar finalment el Fons que va crear per cobrir les fiances dels alts càrrecs de la Generalitat als quals el Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d’euros. Ho farà a través de l’Institut Català de Finances, tal i com preveu la disposició addicional del decret llei aprovat per l’executiu.

El termini per dipositar les fiances acaba en les properes hores i el conseller havia anunciat ahir durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu que el Govern no ha trobat encara cap banc disposat a entrar a l’operació.

Giró va advertir a més que de moment “per prudència i per protegir tota la gent de l’ICF” evitaria utilitzar aquesta via que preveu el decret.

Això no obstant, Giró ha anunciat davant del ple i en resposta a una pregunta de la diputada de Junts Elsa Artada sobre el nou rating aconseguit per la Generalitat, que en les darreres hores ha rebut trucades de persones de l’ICF que li han demanat que el Govern intenti utilitzar la disposició addicional del decret que preveu l’entrada de l’Institut Català de Fiances a l’operació. “I és el que farem”, ha reblat.

Giró ha anunciat que ha abordat aquest matí el tema amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que han acordat posar en marxa la mesura, “amb la generositat de la gent de l’ICF i la prudència que demana l’experiència”.

Els 34 membres i exalts càrrecs del Govern als quals el Tribunal de Comptes reclama els 5,4 milions responsabilitzant-los d’haver desviat diners de política exterior per a la promoció del procés entre els anys 2011 i 2017 ja havien previst cobrir aquests fons pel seu compte.

150 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: