GONÇAL OLIVEROS, EL CANDIDAT RUPTURISTA I SOBIRANISTA AL COL·LEGI D’ADVOCATS DE BARCELONA

Gonçal Oliveros, un advocat experimentat, serà el cap visible de la candidatura alternativa al deganat del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Oliveros, que ja té experiència de representació a l’ICAB, com a fundador de la secció de Dret Ambiental, encapçalarà una candidatura “alternativa” a la de l’actual degana Maria Eugènia Gay en les eleccions previstes el proper mes de juny.

Fonts de la candidatura han explicat a El Món que la presentació serà aquest divendres al matí, en principi al mateix Col·legi o bé a l’Ateneu Barcelonès. La candidatura renovadora, de ruptura, sobiranista i progressista vol disputar el deganat de la institució que qualifiquen de candidatura “dinàstico-borbònica”, en relació al fet que el pare de Gay ja va ser degà, vicepresident del Tribunal Constitucional i un fervent militant de la causa unionista.

La candidatura d’Oliveros és una operació que fa poc mès d’un any es va començar a articular i que, malgrat la pandèmia, s’ha pogut constituir. Una llista que va començar amb un grup de Whatsapp batejat No era la idea, la frase amb que l’actual degana va renyar el president del Parlament, Roger Torrent, quan va retreure l’existència de presos polítics en la Festa de Sant Raimon de Penyafort del febrer de 2018, davant la cúpula judicial i fiscal de Catalunya. Una actuació que va aixecar molta polseguera.

“La idea va partir del posicionament del Col·legi en qüestions que afecten els drets fonamentals i la seva defensa”, detallen fonts dels impulsors de la candidatura que reserven el nom del candidat. “El Col·legi no s’ha posicionat respecte situacions de drets individuals o col·lectius, ja siguin des de les causes arran del Procés o, per exemple, les situacions viscudes amb casos com els de Pablo Hasèl”, lamenten. “Si el Col·legi s’ha manifestat en algun d’aquests casos, precisament, ha estat en defensa de la banda repressora”, subratllen. “No és la funció del Col·legi d’Advocats que ha de defensar a capa i espasa els drets fonamentals”, assenyalen. En aquest sentit, es queixen que s’ha donat molt protagonisme a la Comissió d’Advocats Constitucionalistes, manifestament contraris al Procés, o bé retreuen invitacions com a l’exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra o el fiscal de sala del Tribunal Suprem i cervell de l’estratègia contra els líders sobiranista, Javier Zaragoza, per tal que pronunciín conferències o xerrades.
Informa:ELMON.CAT (13-4-2021)

968 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: