GRAUPERA: ” ELS POLÍTICS HAN CREAT UN SENTIMENT DE CULPA PER USAR EL CATALÀ EN PÚBLIC “

El candidat a l’alcaldia de Barcelona és capital-Primàries, Jordi Graupera, ha lamentat que el marc de la “xenofòbia i el supremacisme” hagi provocat un sentiment de “culpa per emprar el català a l’espai públic”. L’alcaldable ha defensat l’ús de la llengua com a manera de fer entendre com és cadascú i no només com a forma de comunicar-se. “Hem d’aconseguir crear nous espais, perquè si no perdem el català”, ha afirmat en un acte sobre llengua al Tradicionàrius acompanyat de Diana Coromines i Àstrid Bierge, membres de la llista.

“Sovint en els darrers anys hem concebut la llengua com un element folcloritzador, però hi va haver segles en aquest país que la cortesia era parlar en català”, ha recordat. Graupera ha criticat la gestió de Colau en cultura, i ha considerat que el consistori no ha tingut “projecte cultural propi”. “Això es tradueix en la manca d’idees i propostes, les absències polítiques en els esdeveniments culturals”, ha afegit.

També ha posat èmfasi en el que, diu, ha estat l'”abandonament” de la cultura per part de l’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú. El candidat i doctor en Filosofia ha vinculat la postura de Colau amb les “absències en els circuits culturals” de membres del govern local.

Graupera també ha recordat que la regidoria de Cultura va estar en mans del PSC durant el poc més d’un any que va durar el pacte amb els comuns. Això, s’ha queixat l’alcaldable de Barcelona és capital-Primàries, va ocasionar “despesa en grans infraestructures amb partides milionàries de pressupost, acumulació de poder, repartiment de càrrecs i prebendes en funció de les afinitats ideològiques i no dels mèrits”.

 

 

 

ACTE CENTRAL DE LA CAMPANYA
Us convidem a assistir a l’ACTE CENTRAL DE CAMPANYA de Barcelona és capital-Primàries.Dissabte, 18 de maig
Plaça de Sants de Barcelona
A les 12h

Hi intervindran, entre d’altres, en Jordi Graupera, la Maria Vila, l’Aamer Anwar i l’Anna Arqué. Us hi esperem!
Informa:ELMON.CAT (16-5-2019)
445 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: