GRAUPERA RECUPERA VÍDEOS DE QUAN MARAGALL VOLIA MÉS CASTELLÀ A L’ESCOLA

El candidat de Barcelona és Capital, Jordi Graupera, a falta de presència als debats, ha endurit el to de la seva campanya a les xarxes socials. Especialment contra l’alcaldable que més electorat aglutina segons les enquestes, Ernest Maragall (ERC). En aquesta línia, el líder de la iniciativa sorgida a través d’unes primàries ha publicat dos vídeos en què recupera declaracions del Maragall socialista i contraposa el seu discurs al del polític quan es va incorporar al projecte d’Esquerra Republicana. El contingut barreja retalls de premsa i paraules de l’actual número 1 d’ERC a Barcelona en què defensava ampliar la presència del castellà a les aules. 

Entre els fragments que es mostren, Graupera recupera quan Ernest Maragall demanava millorar el català perquè uns nois d’Olot havien tingut dificultats per expressar-se en aquest idioma en un concurs internacional. O que una tercera hora a l’escola catalana permetria que el castellà es consolidés com a “llengua d’ús general”. També s’erigeix com a defensor del trilingüisme –una etiqueta que ara brandeix Collboni–.

A més, durant el primer recopil·lat audiovisual es rememoren altres episodis, com quan Maragall formava part d’una mateixa llista que Celestino Corbacho –ara a C’s–. Per tot plegat, Jordi Graupera afageix al text que acompanya la publicació: “Mireu com la direcció d’ERC ha regalat el partit a les elits de la transició”.

En un segon vídeo el discurs és més actual i en ell es critica la postura més ambigua de l’actual alcadable d’Esquerra Republicana a l’hora de referir-se a la independència.

421 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: