GREU ERROR DE PUIGDEMONT: CREU QUE SI SE SUPERA EL 50% S’HAURIA DE TORNAR A L’OCTUBRE DEL 2017

Puigdemontr “planificar” el desplegament de la independència si l’Estat es nega a acordar un referèndum
Creu que si l’independentisme supera el 50% s’haurà de reprendre el procés “allà on es va deixar l’octubre del 2017”

El cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, creu que si l’independentisme supera el 50% dels vots a les pròximes eleccions, s’haurà de reprendre el procés “allà on es va deixar l’octubre del 2017”. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha concretat que en aquest escenari el primer pas seria que l’estat espanyol segués a negociar els termes d’un referèndum d’autodeterminació. Però Puigdemont ha afegit que cal tenir una planificació sobre com desplegar la independència si l’Estat es nega a negociar. “A la tardor del ‘17 vam dir hi haurà DUI però no la desplegarem. El que diem ara és desplegar-la”. El candidat ha considerat que per fer front a aquest escenari cal “unitat, fortalesa, preparació i determinació”.

Puigdemont ha argumentat que si se supera el llindar del 50% de vots independentistes, s’haurà de donar “sentit polític” a un fet que ha definit com a “políticament rellevant”. Ja que, segons ha apuntat, no és el mateix fer política si tens l’actual 47% que amb el 50% més un vot.

“Ens atorga la responsabilitat de reprendre allà on ho vam deixar l’octubre del 2017”, ha afegit l’expresident de la Generalitat. Davant d’aquest escenari, Puigdemont creu que primer s’haurien d’exposar els plans al Parlament i que el primer pas seria que l’estat espanyol negociés els termes d’un referèndum. Però Puigdemont creu que s’ha de tenir una planificació davant una eventual negativa de l’estat espanyol a negociar. “Hem de tenir una planificació per fer efectiu el que vam deixar pendent de fer la tardor del ‘17”, ha reblat.

Segons ha explicat, a la tardor de fa tres anys es va dir que hi haurà una declaració unilateral d’independència però que no es desplegaria i ara es tractaria de desplegar-la. Puigdemont ha relatat que no es va desplegar fa tres anys per la posició de “màxima violència i sordesa” de l’Estat. “Si tenim la força electoral suficient, la preparació suficient, la determinació suficient i aguantem la posició, que és el que no vam fer a partir de l’octubre del ’17, és evident que les conseqüències seran unes altres”, ha conclòs.

Govern JxCat i ERC sobre “bases noves”

Preguntat sobre la reunió que els candidats de JxCat i ERC, Laura Borràs i Pere Aragonès, van mantenir el 22 de desembre, l’expresident ha respost que ho troba “el més normal del món” i ha afegit que espera que ho repeteixin moltes vegades. “És normal que uns grups que són socis i que aspiren a revalidar i incrementar la majoria, tinguin relacions”, ha afegit. Puigdemont també considera que si es repeteix un govern format per JxCat i ERC s’ha de construir sobre unes “bases noves “, lleialtat i corresponsabilitat. I és que, segons Puigdemont, els dos partits independentistes s’han de tractar com “aliats” d’un mateix combat.

Insta Sánchez a signar els indults i portar l’amnistia al Congrés

Pel que fa a la situació dels presos de l’1-O, Puigdemont ha afirmat que si ell fos Pedro Sánchez signaria els indults perquè sortissin de la presó demà mateix i alhora començaria a tramitar una llei d’amnistia al Congrés. Segons el líder de JxCat, si es vol solucionar la situació “és fàcil” perquè el govern espanyol té les eines executives i legislatives suficients per prendre decisions. A més, ha afegit que avui una llei d’amnistia s’aprovaria al Congrés.

Informa: ELPUNTAVUI.CAT (11-1-2021)
N.de la R.
Greu error del president Puigdemont en voler ara que en els pròximes eleccions l’independentisme superi el 50% del vots quan en les darreres eleccions autonòmiques va superar el 52%.D onar per vàlid només el 47% demostra una gran ignorància, perquè en tot cas s’hauria de dir que els unionistes només van aconseguir el 43%. Això vol dir que si ells no passen del 50% cal declarar la independència.
Senyors, quin país més desgraciat aquest on ni els principals responsables no saben ni sumar.Han caigut en el parany espanyolista que administra les xifres com vol.D’altra banda,caldria saber com es declararia i ,encara més, s’aguantaraia aquest “desplegament” de la independència.Que Déu hi faci més que nosaltres!

298 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: