GREU ERROR: L’ANC VOL UNA DUI SI HI HA MÉS DEL 50% DE VOTS INDEPENDENTISTES

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) debatrà aquest diumenge si estableix en el seu full de ruta exigir culminar per la via unilateral el procés iniciat l’1-O amb una declaració d’independència feta pel Parlament o per l’Assemblea de Càrrecs Electes. Segons la ponència del full de ruta 2019-2010 que es portarà a debat, l’organització es planteja reclamar la DUI en cas que les coalicions electorals “indubtablement independentistes” assolissin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya. L’Assemblea creu que és possible que després de les eleccions municipals i europees i de la finalització del judici de l’1-O es convoquin eleccions catalanes per la falta d'”estratègia comuna per assolir la independència”.

L’entitat contempla que perquè l’escenari unilateral es desenvolupi amb èxit cal “alinear” el Govern, el Parlament, la resta d’institucions i la ciutadania mobilitzada. Amb tots els actors “alineats”, es proposa que es revalidi la declaració d’independència al Parlament i publicar-la al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fer una proclamació solemne de la república catalana davant del món. A continuació es detalla que caldria abaixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, demanar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya i constituir-se en estat. 

La ponència de full de ruta que es debat també estableix que es publiquin els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els “presos polítics i organitzar el retorn dels exiliats”. En darrer terme, el document constata que les institucions i, si cal, la societat civil hauran d’activar el “pla d’organització del territori d’una manera indefinida en compliment de la legislació vigent de l’estat constituït”.

L’Assemblea Nacional Catalan celebrarà la seva setena assemblea general ordinària aquest diumenge a Tarragona. La trobada servirà per fixar el nou full de ruta de l’entitat i es votarà una reforma dels estatuts i del reglament de règim intern. Segons ha informat l’entitat, l’assemblea al Tàrraco Arena comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i representants dels grups parlamentaris.

Informa:ELMON.CAT (30-4-2019)

N.de la R.

Benvolguts companys de l’ANC.

Sembla que vosaltres també heu perdut el nord. Si alguna cosa sobra a Catalunya és coovocar noves eleccions. No en tenim prou amb l’1-O i el 27-D? La situació és ben clara: hem passat de lllarg el 50% dels vots. En les últimes eleccions vam guanyar per una diferència de 4.46%. Però sembla que l’ANC també s’ha amarat del mantra espanyolista que diu que no som majoria en els vots com si els vots en blanc, nuls o de molts partits s’haguessin de considerar vots espanyolistes. Vatua l’olla!

D’altra banda, la proclamació pràctica de la República tal com la voleu no faria més que portar més gent a l’escorxador espanyolista. Estic d’acord que caldria una mobilització ciutadana. Però aquesta mobilització vol dir CONTROLAR el país—fronteres, ports, aeroports, centres públics…–y sobretot resistir el temps que calgui en el control. Podeu dir-me si teniu un pla? Ningú ens dirà si volem ser independents. Només amb els fets consumats la comunitat internacional començarà a moure’s. Per favor, deixem-nos d’utopies i toquem de peus a terra. Fins que no tinguem un pla com cal i no només sentimental estem perdent el temps. Ho sento,però algú ho havia de dir.

412 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: