GREU INCIDENT PER PARLAR CATALÀ A RENFE A LA LÍNIA DE VIC !

Una noia ha denunciat que ha estat assetjada per un revisor i un vigilant de Renfe mentre feia el trajecte de la Garriga a Vic de la línia R3 de Rodalies per parlar-los en català.

“A mí me hablas en español”

“A mí me hablas en español porque estamos en España”, assegura que li va dir el revisor de Renfe. Els fets van succeir divendres passat, día 21, a la línia R3 de Rodalies. “Cada dia agafo el tren de Vic a la Garriga i tornar”, explica en exclusiva la protagonista dels fets a Elcaso.com.

Conegut l’històric funcionament defectuós d’aquesta línia, la noia aclareix que cada dia quan arriba tard a Vic demana un bitllet de devolució. És el que fa servir l’endemà per anar a la Garriga. “El revisor em va preguntar per què sempre marcava els bitllets a Vic, insinuant que no pago els viatges. Li vaig explicar el tema de la devolució i aleshores va ser quan em va dir això de ‘a mí me hablas español porque estamos en España'”.

“Jo en castellà no et parlaré”, va ser la resposta de la noia, que destaca que tant el revisor com un dels membres de la parella de vigilants de seguretat portaven una polsera de la Policía Nacional. “Em vaig girar i vaig seguir amb les meves coses”.

A casa amb un premi

“Hi havia un noi africà davant meu que havia pagat el bitllet però el van multar”. Diu la noia que el jove no sabia parlar gaire bé el castellà i “deia que no entenia per què l’estaven multant”. Assegura que es van burlar d’ell. “Li van contestar que se n’aniria a casa ‘con un premio'”.

La noia no es va poder quedar de braços plegats davant del que va entendre com un abús d’autoritat i es va posar a la conversa. “Els vaig recriminar que actuessin d’aquesta manera, més en una línia que funciona tan malament com ho fa l’R3”. Afirma que va ser aleshores quan novament van començar a recriminar-li “que els parlés en espanyol perquè érem a Espanya”.

No la volien deixar baixar del tren
Sí que es pot comprovar en un dels vídeos al qual ha tingut accés en exclusiva Elcaso.com que un dels vigilants de seguretat s’abraona sobre ella i li deixa anar que no té cap obligació de parlar en català. Més greu encara, en temps de pandèmia per coronavirus, el vigilant de seguretat no manté cap mena de distància de seguretat.

“Quan vam arribar a Vic no em volien deixar baixar”. Diu que la van amenaçar de trucar els Mossos d’Esquadra. “Els vaig dir que fessin el que volguessin. Finalment vaig aconseguir baixar i vaig marxar”.

Renfe investiga els fets
Preguntats per ElCaso.cat, des de Renfe informen que estan analitzant detingudament la transcripció de l’àudio de la gravació per poder saber del cert quin és el diàleg que mantenen la noia i els vigilants. De la mateixa manera, també estan investigant què va succeir en els instants anteriors a l’inici de la gravació del vídeo.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-8-2020)

284 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: