GRUPERA: ” MARAGALL VA REINTRODUIR EL CASTELLÀ PER ALS NOIS D’OLOT “

Graupera ha culpat Maragall “d’haver reintroduït el castellà a l’escola perquè deia que els nens d’Olot no el sabien parlar”, quan va ser conseller d’Educació, i d’haver anat a la BBC, quan va ser conseller d’Exteriors, a dir “que Catalunya no podia exercir el dret a l’autodeterminació perquè no érem prous”. “Ja era a l’Ajuntament i jo encara no havia nascut”, ha dit Graupera. De fet, per a l’alcaldable, Maragall és el culpable “del model de ciutat que patim actualment”. Així, l’ha acusat de no construir habitatge públic en la seva etapa a l’Ajuntament i de no vendre Catalunya com un estat durant les Olimpíades del 1992: “Va dir: ‘Veniu i pixeu a les nostres parets'”.

“Fem fora l’Estat d’aquesta ciutat”, ha cridat Graupera. I ha afegit: “Com millor ens portem, pitjor ens tractaran”. En aquest sentit, el candidat de Barcelona És Capital-Primàries ha fet una crida a “prendre Barcelona i el país” per arribar a la independència. Una idea que també ha defensat l’advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí –que forma part de la candidatura de Graupera–, Aamer Anwar. De fet, Anwar s’ha sumat a les crítiques de Graupera contra les formacions independentistes tradicionals, a qui ha acusat d’haver fallat a la ciutadania després de l’1-O, però també ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez. “Franco estaria molt orgullós de l’Espanya moderna”, ha dit, després d’acusar el president espanyol de no “garantir els drets fonamentals” als catalans.

En l’acte, Graupera també ha repartit contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha acusat de posar la ciutat “al servei del projecte republicà espanyol, que tothom sap que és impossible”. “Hem d’aconseguir que Barcelona deixi de ser moneda de canvi”, ha dit, en qüestions com els pressupostos. Per tot plegat, l’alcaldable creu que només la seva candidatura pot marcar “la diferència” al consistori barceloní.

Informa:ARA.CAT (18-5-2019)
516 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: