GUIA DE LA DIADA 2023: TOT ALLÒ QUE HEU DE SABER SOBRE LA MANIFESTACIÓ DE L’11-S

Guia de la Diada 2023: tot allò que heu de saber sobre la manifestació de l’Onze de Setembre.

Manifestació de l’ANC, actes polítics, autocars, samarretes, concerts i molt més: tot allò que heu de saber sobre l’Onze de Setembre.

La Diada 2023 arriba en un context de ressaca electoral, amb els partits independentistes essent clau en un possible acord d’investidura d’un president del govern espanyol. Per la seva banda, Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural consideren que la manifestació d’enguany és una bona ocasió per a refer la unitat de l’independentisme i exhibir múscul sobiranista.

Com és habitual de fa anys, l’ANC organitza la principal manifestació independentista, que tornarà a fer-se a Barcelona. Òmnium Cultural i l’esquerra independentista també organitzaran actes.

El lema triat per l’ANC per a la Diada d’enguany és “Via fora”, una frase d’origen medieval que anima a defensar el país i les llibertats. Els colors seran el blau i el groc, que són els de la bandera europea. Bo i aprofitant que enguany la Diada coincideix amb la presidència espanyola del Consell d’Europa, l’ANC pretén de reclamar més responsabilitat política a la Unió Europea en el conflicte polític català.

La cúpula d’ERC, disposada a assistir a la manifestació de l’ANC perquè enguany no la considera hostil

A continuació us expliquem tot allò que cal saber sobre la Diada 2023.
Quin serà el recorregut de la manifestació de l’Assemblea?

La manifestació d’enguany de la Diada serà formada per quatre columnes, que sortiran de quatre punts simbòlics de Barcelona: la Ciutat de la Justícia, l’escola Proa, l’estació de Sants i la seu de l’Agència Tributària a la plaça del Doctor Letamendi. Totes quatre columnes convergiran a la plaça d’Espanya, rebatejada per l’entitat plaça del Primer d’Octubre.

L’ANC assignarà una columna determinada a cada assemblea territorial, però els manifestants que ho vulguin poden participar en la mobilització a qualsevol columna.

Aquest és el punt de partida i el recorregut de cada columna.

Columna de la llibertat – Sortirà de la Ciutat de la Justícia:

Recorrerà el lateral de la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la plaça d’Espanya. Començarà a la Ciutat de la Justícia per denunciar la imposició de la justícia espanyola a Catalunya.

Columna de la llengua – Sortirà de l’escola Proa (la Bordeta):

Començarà al carrer de Gavà, cantonada amb el passatge de Solsona, i anirà fins al carrer del Moianès. Després, pujarà fins al carrer de Sants per dirigir-se cap a la plaça d’Espanya. Aquest sector simbolitzarà la defensa del català i de la cultura catalana.

L’AMI i l’ANC topen per la manifestació de la Diada d’enguany

Columna del país – Començarà el recorregut a la plaça dels Països Catalans, davant l’estació de Sants:

Recorrerà el carrer de Tarragona fins a la plaça d’Espanya i denunciarà la manca de finançament en infraestructures a Catalunya.

Columna de la sobirania – Sortirà de la delegació de l’Agència Tributària, a la plaça de Letamendi:

Començarà al carrer d’Aragó, baixarà pel d’Aribau fins a la Gran Via de les Corts Catalanes i d’allà es mourà fins a la plaça d’Espanya. Aquesta columna protestarà contra l’espoli fiscal per part de l’estat espanyol i defensarà la independència econòmica, la terra i la pagesia.
mapa diada 2023
Mapa del recorregut de la manifestació de la Diada 2023.
Cal inscriure-s’hi?

Si bé les assemblees territorials tindran una columna assignada, l’ANC ha deixat clar que no cal cap mena d’inscripció per a participar en la manifestació.
A quina hora comença la manifestació?

Com ja és tradició, la manifestació independentista de la Diada començarà a les 17.14. Malgrat això, l’ANC recomana d’arribar a la columna assignada amb antelació, cap a les 16.30.
Hi haurà autocars?

Com cada any, les assemblees de base organitzen autocars per a anar a Barcelona i participar en la manifestació. Podeu consultar la vostra assemblea més propera per apuntar-vos-hi.
Com és la samarreta de la Diada 2023?

La samarreta de la Diada 2023 adopta els colors blau i daurat de la bandera europea, amb la voluntat de reivindicar l’albir de convertir-se en un nou estat membre de la Unió Europea. A més, l’11 de setembre d’enguany coincideix amb el moment en què l’estat espanyol ocuparà la presidència rotatòria del Consell d’Europa.

El lema “Via fora” llueix al davant de la samarreta. Al darrere, hi ha estampat un número 11, en record de les onze diades en què l’Assemblea ha organitzat mobilitzacions. També una estelada i la paraula “independència”.

L’ANC recorda que les samarretes es fabriquen per afavorir els productors del país i que la venda serveix per a finançar campanyes i projectes de l’ANC. Es poden adquirir a la Botiga de VilaWeb, tant a l’establiment físic (carrer de Ferlandina, 43, de Barcelona) com en línia. Si la compreu per internet, hi ha dues opcions: la podeu rebre a casa o recollir-la a la botiga (sense cost de transport).

Hi haurà concerts aquest Onze de Setembre?

Òmnium Cultural també organitza la tradicional Festa per la Llibertat, que omplirà el passeig de Lluís Companys de Barcelona de música i reivindicació a partir de les 19.00, una volta hagi acabat la mobilització de l’ANC.

En la convocatòria d’enguany, la vint-i-unena, l’entitat ha fet èmfasi en la necessitat de defensar els drets i les llibertats de Catalunya i fer front a l’extrema dreta. Per a fer-ho, els caps de cartell seran Triquell, Jazz Woman i Figa Flawas, que actuaran en directe fins a la mitjanit. No calen entrades per a assistir-hi.

A migdia, a partir de les 13.00, Òmnium també organitza un vermut musical amb les actuacions de les tres finalistes del programa Eufòria de TV3: Jim, Carla i Alèxia.

Informa:VILAWEB.CAT (11-VIII-2023)

72 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: