GUIA DE LA DIADA: TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE LA MANIFESTACIÓ DE L’11-S

Aquest Onze de Setembre tindrem una diada atípica. La pandèmia impedeix que enguany es pugui fer una gran mobilització multitudinària a Barcelona. Les mesures contra la covid-19 ho impossibiliten. Però l’Assemblea Nacional Catalana, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’AMI, han organitzat un seguit de mobilitzacions que combinaran unes protestes físiques amb una part virtual.

La marxa, que tindrà el lema ‘El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents’, vol tornar a demostrar que ‘la independència és possible i més necessària que mai’.

Amb les noves restriccions presentades pel president Quim Torra aquest dilluns, les mobilitzacions físiques van estar pendents d’un fil. Quan es van restringir les trobades a un màxim de deu persones, en un primer moment es va dir que també es prohibien les manifestacions. Finalment, la Generalitat va aclarir que les manifestacions seran permeses a Catalunya tot i les restriccions socials. Es podran fer sempre que es compleixin les normes de distància, es faci servir la màscara i hom es renti les mans.

Per aquest motiu, l’Assemblea ha començat un procés de reflexió després d’haver-se reunit amb el Procicat, que els va explicar tots els requisits per a poder fer la mobilització. Aquesta setmana acabaran de concretar els actes amb les assemblees territorials, per trobar tots els mecanismes per garantir la seguretat dels participants i continuar organitzant les mobilitzacions.

Les concentracions seran descentralitzades i davant un centenar d’edificis del servei públic d’ocupació estatal, de les oficines de l’Agència Tributària i de les de la Seguretat Social. Segons ha pogut saber VilaWeb, totes les mobilitzacions seran estàtiques i els manifestants hauran de mantenir en tot moment dos metres de distàncies amb la resta de públic assistents. Són mesures que es prendran per evitar contagis de covid-19.

Amb aquestes mobilitzacions, l’Assemblea vol denunciar la discriminació econòmica i social que castiga Catalunya i que perjudica diàriament els ciutadans, a més de reivindicar la independència com a únic mitjà perquè aquesta situació canviï.

Encara no se saben els punts exactes de totes les concentracions, però l’Assemblea explica que es distribuiran per una seixantena de municipis. A Barcelona, hi haurà l’acte polític central, que es farà a la seu de l’Agència Tributària espanyola, a la plaça de Letamendi. I també actes en més punts: l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat; el Banc d’Espanya, a la plaça de Catalunya; i la seu de la Seguretat Social espanyola, a la cruïlla del carrer d’Aragó i el passeig de Gràcia.

Amb mobilitzacions distribuïdes per tot el país, volen evitar els desplaçaments, a causa de la covid-19. Per això, enguany, l’ANC no organitzarà transports col·lectius i demana que tothom vagi al punt de concentració que tingui més a prop per evitar riscs innecessaris. Tampoc no caldrà inscriure’s en trams, com se solia fer.

Malgrat tot, les convocatòries encara poden canviar, segons l’evolució de la pandèmia.

S’activa la Xarxa Independència
La part digital tindrà com a eix central la web Xarxa Independència, que s’ha activat aquesta setmana. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear una gran xarxa virtual que mostri la implantació de l’independentisme al país i il·lustri la capacitat col·lectiva de la gent per a fer grans canvis.

En realitat, és una iniciativa solidària, atès que els diners que se n’obtinguin es destinaran a ajudar sectors que passen penúries per culpa de la pandèmia, com el cultural, el sanitari i el social.

Com podeu participar en la Xarxa Independència?
Per crear la gran xarxa virtual, cadascú haurà de crear vincles virtuals amb algú altre mitjançant codis QR. Per participar-hi, tan sols caldrà tenir el codi, validar-lo a la web i indicar un nom d’usuari. La participació serà anònima, solament s’haurà d’indicar el municipi de residència.

Què són els vincles i com es creen?
Cada codi QR disposa de cinc vincles amb persones físiques, un amb una assemblea de base i, finalment, un amb bloc social.

–Vincle entre persones: per tal de connectar amb una altra persona, caldrà tenir el codi QR d’aquesta altra persona, sigui de manera física, sigui amb una fotografia. El codi s’haurà d’escannar a la pàgina que toca i, automàticament, es generarà una petició de vincle. Aquesta persona l’haurà de validar dins les vint-i-quatre hores següents.

–Vincle amb una assemblea de base: en aquest cas, a la pàgina es podrà escollir una assemblea territorial d’una llista amb totes les que hi ha. El vincle es generarà automàticament, no caldrà reciprocitat.

–Vincle amb un bloc social: és el vincle més important. Creant aquest enllaç, fareu una aportació econòmica a un dels quatre blocs socials que ofereix l’assemblea: de llengua i cultura, de salut, social i ambiental. De moment, el bloc que té més suport és el lingüístic i cultural, amb un centenar de vincles, seguit de l’ambiental i el social, amb una quarantena de vincles, i, finalment, el sanitari, amb una trentena.

En acabat, tots aquests vincles s’il·lustraran sobre un mateix mapa virtual que, de mica en mica, anirà dibuixant una gran xarxa de col·laboració ciutadana. Amb menys d’una setmana de vida, ja comença a agafar forma.


Com podeu aconseguir el codi QR?

Els codis es podran obtenir de maneres diferents: a les assemblees territorials, als supermercats Bonpreu i Esclat i a la botiga en línia de l’Assemblea. En el cas de Bon Preu, el codi va inclòs amb el paquet de la samarreta que ha dissenyat l’ANC per a la Diada 2020. A més, si només voleu el codi QR en format digital, també el podeu aconseguir a la pàgina web de la Xarxa Independència.

La donació mínima per cada codi QR és de dos euros.

Ja es ven la samarreta de la Diada 2020
Enguany, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una tirada molt més curta de les samarretes de la Diada. Però, malgrat tot, n’ha fabricades, perquè són una part fonamental del finançament de l’entitat i les territorials.

Per problemes logístics a causa de la covid-19, enguany no trobareu la samarreta de la Diada 2020 a VilaWeb. Les samarretes les podeu aconseguir als mateixos punts de venda que els codis QR.
Informa:VILAWEB.CAT (26-8-2020)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: