“HABLAMOS ESPAÑOL” MOU FIXA PER IMPOSAR EL 25% EN CASTELLÀ A LES AULES BALEARS

Els atacs al model d’escola catalana no cessen i arriben a les Illes Balears. L’entitat Hablamos Español passa a l’ofensiva després que un pare reclami un 25% de castellà en l’educació de la seva filla.

En aquest cas, l’organització i Salvador, el pare d’una alumna d’ESO d’un centre de secundària de Mallorca, s’han aliat en un comunicat en què adverteixen que ja han començat els tràmits d’aquesta croada en defensa del castellà, tot i que és àmpliament emprat arreu de l’arxipèlag.

Per Salvador, l’educació de la seva filla està “afectada per la immersió obligatòria en català” i exigeix a la Conselleria d’Educació del Govern de les Balears un 25% d’hores en espanyol com a llengua vehicular. Igualment, el comunicat deixa clar que estan disposats a passar a l’acció: “Si la Conselleria no atengués aquesta sol·licitud, es donaria inici a un contenciós davant el TSJB, que seria a càrrec d’aquesta associació a favor de la lliure elecció de la llengua, presidida per Gloria Lago”.

Si bé, compta amb un ampli consens social i l’aval dels experts, Hablemos Español ataca la immersió i diu que “és contrària al dret, antipedagògica i discriminatòria per a aquells alumnes que tenen l’espanyol com a llengua materna o preferent”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (28-XII-2021)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: